Libya Konsey Başkanı, Bakan Akar ve Bakan Çavuşoğlu’nu ağırladı 

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İstihbarat Başkanı Fidan ve Savunma Bakanı Akar’ı ağırladı. Toplantı sonrasında sosyal medya hesapları üzerinde görüşme değerlendirilmesi yapıldı. 

DÜNYA 04.05.2021, 10:36 04.05.2021, 17:20
Libya Konsey Başkanı, Bakan Akar ve Bakan Çavuşoğlu’nu ağırladı 

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı, Milli İstihbarat Başkanı Hakan Fidan’ı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu makamında ağırladı. 

Görüşme, Libya’nın başkentinde bulunan Corinthia Otel’de gerçekleştirildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala da görüşme sırasında salonda bulunan kişiler arasındaydı. Libyalı yetkililerden ise Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcıları Musa el-Koni ve Abdullah el-Lafi bulunuyordu.



Başkanlık konseyine destekler iletildi

Toplantı sırasında liderler, sosyal medya hesapları üzerinden değerlendirmelerde bulundular. Çavuşoğlu, yaptığı paylaşım ile Libya Başkanlık Konseyi’ne olan desteklerini aktardı. 

Çavuşoğlu, “Stratejik ortaklığımız enerji, güvenlik ve ticaret olmak üzere her alanda gelişiyor. Kardeşlerimize verdiğimiz desteği sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Yarım saat süren toplantı sırasında Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi ile de görüşmelerde bulunuldu. Jan Kubis isimli bu temsilci ile Çavuşoğlu arasında görüşmenin yapıldığı ve bu sürede siyasi destek ve Libya’daki toparlanma gelişmeleri ele alındı. 

Yorumlar (0)