Libya'dan gaz ve petrol çağrısı

Libya'da UBH (Ulusal Birlik Hükümeti) tarafından yapılan açıklamada, "Doğal gaz ve petrol alanında faaliyet halinde olan ve Libya Ulusal Petrol Kurumu ile doğal gaz ve petrol arama ile üretimi amacıyla anlaşma imzalayan uluslararası firmalara, mücbir neden halinin kaldırıldığını duyuruyoruz." denildi.

DÜNYA 05.12.2022, 23:56 06.12.2022, 09:41
Libya'dan gaz ve petrol çağrısı

UBH'nin hususa dair açıklaması, Facebook hesabında yayımlandı.

Bahse konu açıklamada, "Doğal gaz ve petrol alanında faaliyet halinde olan ve Libya Ulusal Petrol Kurumu ile doğal gaz ve petrol arama ile üretimi amacıyla anlaşma imzalayan uluslararası firmalara, mücbir neden halinin kaldırıldığını duyuruyoruz." denildi. 

Mevzubahis firmalara Libya'da tekrar faaliyete başlama çağrısında bulunulan açıklamada, hükümetin bu hususta gereken desteği vermeye ve güvenli bir faaliyet ortamı oluşturmaya hazır durumda olduğu belirtildi.

Mücbir neden halini kaldırma kararının, Libya'daki güvenlik durumunun gerçekçi ve mantıklı analizinin akabinde alındığı kaydedilen açıklamada, Libya'nın ülkenin temel kaynağı olarak öne çıkan petrol sektörünü güçlendirmeye ve global piyasalara petrol akışını sağlamaya devam edeceği ifade edildi.



Ne olmuştu?

Ulusal Petrol Kurumu, geçtiğimiz 24 Kasım tarihinde, Libya'daki güvenlik zafiyeti sebebiyle doğal gaz ve petrol arama faaliyetlerinde 'mücbir neden' hali ilan etmişti.

Libya, OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ve OPEC dışındaki bazı üretici ülkelerin oluşturduğu OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayı itibarıyla iki milyon varil azaltma yönündeki kararından muaf edilmişti.

Yorumlar (0)