Libya'da seçimlerin yapılacağı tarih belli oldu

Birleşmiş Milletler öncülüğünde düzenlenen Libya Siyasi Diyalog Forumu, ülkedeki seçimlerin 24 Aralık 2021'de yapılmasını kararlaştırdı.

DÜNYA 13.11.2020, 22:36 13.11.2020, 23:18
Libya'da seçimlerin yapılacağı tarih belli oldu

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu Temsilcisi Stephanie Williams, Tunus'un başkentinde Birleşmiş Milletler tarafından seçilen 75 Libyalının da bulunduğu Libya Siyasi Diyalog Forumu'nda yapılan görüşmelere dair düzenlenen online basın toplantısında, forumda ülkedeki seçimlerin 24 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilmesine ilişkin uzlaşma sağlandığı kaydedildi.

Geçiş dönemini yönetmeye dair bir Başkanlık Konseyi planlandı

Seçimlere ilişkin yeni bir yürütme yapısının olmadığını ifade eden Willams, konuya ilişkin Berlin Konferansı'nda varılan uzlaşı dahilinde hazırlanmış olan BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları dahilinde, geçiş dönemini yönetmek üzere yeni bir Başkanlık Konseyi ve yürütme organı kurulmasına ilişkin plan yapıldığını kaydetti.

Williams seçim döneminin bu geçiş yönetiminin görevi konusunda bir zaman koyduğunu söyleyen Willams, Başkanlık Konseyi veya yürütmeyi üstlenecek olan hükümetin yalnızca görev ve yetkilerinin ele alındığını fakat bu rolleri üstlenecek olan isimlerin görüşülmediği de özellikle belirtti.

Libya'nın kendi seçimlerini bağımsız seçim kurumunun yöneteceğini söyleyen Williams, Birleşmiş Milletler'in seçimlere yalnızca teknik destek sağlayacağını söyledi.

Yorumlar (0)