Libya'da Hafter'e karşı operasyon başlatıldı

UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) birlikleri, darbeci general Hailfe Hafter milislerine karşı "Barış Fırtınası" operasyonu başlattı.

DÜNYA 25.03.2020, 14:30
Libya'da Hafter'e karşı operasyon başlatıldı

BM (Birleşmiş Milletler) nezdinde meşru olan ve bu meşruiyeti sebebiyle Türkiye tarafından da desteklenen Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), başkent Trablus’un güneyindeki darbeci general Halife Hafter milislerine karşı operasyon başlattı.

UMH’ye (Ulusal Mutabakat Hükümeti) bağlı Öfke Volkanı Operasyon Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter milislerine karşı bütün cephelerde “Barış Fırtınası Operasyonu” başlatıldığını ilan etti.

Öfke Volkanı Operasyon Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada operasyonun Halife Hafter milisleri ve paralı askerlerinin, ateşkesi ihlal ederek, Trablus’taki sivil yaşam alanlarını roketlerle hedef almaları sebebiyle başlatıldığı vurgulandı.

Halife Hafter milisleri dün Trablus’un güneyinde Ayn Zara bölgesindeki hapishaneye saldırmış ve 3 görevliyi yaralamıştı. Son 2 günde aynı bölgeye yapılan roketli saldırılarda 6 sivil yaşamını yitirmişti.

Diğer taraftan Barış Fırtınası Operasyonu Komutanı Tümgeneral Usame Cuveyli, Libya Ulusal Askeri Hava Üssünü ele geçirdiklerini ve bazı milisleri de esir aldıklarını açıkladı.

Yorumlar (0)