Libya'da en önemli caddelerden birine Kanuni'nin adı verildi

Libya'nın doğusunda bulunan Tacura şehrinin en önemli caddelerinden birinin adı Kanuni Sultan Süleyman olarak değiştirildi. Şehrin belediye başkanı caddenin adının değiştirilme nedenini açıkladı.

DÜNYA 15.06.2020, 19:21 15.06.2020, 20:09
Libya'da en önemli caddelerden birine Kanuni'nin adı verildi

Libya’da bir caddeye Kanuni Sultan Süleyman’ın adı verildi.

Tacura Belediye Başkanı bin Atıyye, Trablus’un doğusunda bulunan Tacura şehrinin en önemli caddesinin adının “Kanuni Sultan Süleyman” olarak değiştirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Atıyye, Tacura şehrinde Hamidiye bölgesindeki Deniz Feneri’nden başlayan İspanyol adası olarak bilinen bölgeye kadar olan caddeye Kanuni Sultan Süleyman adının verilmesine karar verildiği bilgisini paylaştı.

(Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman)

Kanuni 16. yüzyılda ordu göndermişti

Atıyye, 16. yüzyılda Trablus halkına yardım amacıyla Kanuni Sultan Süleyman’ın ordu göndermesinin ardından kentin kurtarılmasından dolayı Tacura Belediyesi tarafından resmi bir kararla caddenin isminin Kanuni Sultan Süleyman olarak değiştirildiğini açıkladı.

(Murad Ağa Camii)

Trablus İspanyollardan geri alındı

Atıyye, Kanuni’nin gönderdiği ordunun Tacura’da konuşlanan İspanyol ordusuna karşı bölgede halkı örgütleyerek galip geldiğini kaydederek Trablus’u onların elinden geri aldığını kaydetti.

1551’de Osmanlı’da ordunun başında Hadım Murad Ağa olduğunu ifade eden Atıyye, şehirde onun adına bir de caminin olduğunu kaydetti.

Suudi Arabistan, Kanuni’nin adını kaldırmıştı

Trablus’ta bu gelişmeler kaydedilirken Suudlardan ise tam tersi yönde bir hamle gelmişti. Başkent Riyad’da Kanuni Sultan Süleyman’ın adını taşıyan bir caddenin tabelası kaldırılıp yere atılmıştı. Görüntülerin yayılmasının ardından büyük bir tepki toplamıştı.

Yorumlar (0)