Leyen duyurdu: Rusya'ya 9'uncu yaptırım paketi yolda

Finlandiya'da düzenlenen bir etkinliğe katılan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın saldırıları nedeniyle kış aylarında Ukrayna'nın elektriksiz kalacağını söyledi. Rusya'nın hamlelerinin savaş suçu olduğunu dile getiren Leyen, "9'uncu yaptırım paketi üzerindeki çalışmalarımıza hız kazandırdık." diye konuştu.

DÜNYA 24.11.2022, 14:51 Hakan Öksüz
Leyen duyurdu: Rusya'ya 9'uncu yaptırım paketi yolda

Bauhaus etkinliğine katılmak için Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye giden Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in yanı sıra Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile İsveç Başbakan Yardımcısı Ebba Busch da yer aldı.

"Putin yüzünden Ukrayna elektriksiz kaldı"

Ortak basın toplantısında Ukrayna-Rusya savaşının yol açtığı zorluklardan bahseden Leyen, en büyü sıkıntıları çekenlerin Ukraynalı siviller olduğunu belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırılarından dolayı Ukrayna halkının kış aylarından elektriksiz kalacağını ısınma konusunda ciddi problemler yaşayacağını aktaran Ursula von der Leyen, uluslararası toplumun buna tepki koyması gerektiğini söyledi.

Rus petrolü için küresel tavan uygulaması

Rusya'nın saldırıları nedeniyle Ukrayna'daki bebeklerin, yetişkinlerin ve yaşlıların karanlıkta donmaya mahkum edildiğini ifade eden AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Rusya'nın barbarca saldırıları artık durmalı. Bunlar savaş suçundan başka bir şey değil. Rusya'ya yönelik yaptırımların süreceğini söyleyebilirim. AB Komisyonu olarak 9'uncu yaptırım paketi üzerindeki çalışmalarımıza hız kazandırdık. Rus petrolü için küresel tavan fiyat uygulanacak. Umuyorum ki büyük ortaklarımızla birlikte bunu onaylayacağız." dedi.

Bauhaus etkinliğinin hedefi

Leyen'in katılımcıları arasında yer aldığı "Yeni Avrupa Bauhaus'u" Girişimi, Avrupa Birliği'nin "Yeşil Mutabakat"ı kapsamında kurgulandı. Bu girişim, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin minimuma indirilmesi için yapı sektöründe "biyo bazlı" ve "karbon-nötr" malzemelerin kullanılması gerektiğini bildiriyor. Söz konusu durum hakkındaki çözümleri masaya yatırmak için çok sayıda tasarımcı, bilim insanı ve inşaat uzmanı Helsinki'de buluştu.

Yorumlar (0)