Le Pen, 2022'de de aday olacak!

Fransa'da 2017 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Macron'un karşısına aday çıkan Le Pen, 2022'de de aday olacağını açıkladı.

DÜNYA 16.01.2020, 21:10
Le Pen, 2022'de de aday olacak!

Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) lideri Marine Le Pen, 2022 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olacak.

Le Pen, adaylığını "Kararımı çok düşündüm. Projem ulusal birliği sağlamak ve Fransa'yı ayakları üzerine tekrar kaldırmak. Bu kararı alma sebebim şüphesiz zafer hedefimden dolayıdır" diyerek açıkladı ve 2022'de seçileceğine olan inancını dile getirdi.

Vaatlerini halkla birlikte hazırlayacak

RN lideri Marine Le Pen, seçim vaatlerini hazırlamadan önce Fransız halkıyla bir araya geleceğini de belirtti ve bunu sebebini "Kampanyaya başlamadan önce halka taleplerini ve onaylarını dile getirmeleri için davette bulunuyorum" ifadeleriyle açıkladı.

"Sarı yeleklilerin desteği için erken aday oldu" iddiası

Le Pen'in adaylığını bu kadar erken açıklamasının sebebi olarak Fransa'da 1 yıldan uzun süredir devam eden sarı yeleklilerin desteğini alma çabası gösteriliyor. Sarı yelekliler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2017'de seçildiğinden beri yaşadığı en büyük sorun olarak öne çıkıyor.

Marine Le Pen, 2017'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Macron ile birlikte 2. tura kalmıştı, ancak Emmanuel Macron'un aldığı %66.1 oya karşılık %33.9 oy oranıyla kaybetmişti.

Yorumlar (0)