Lavrov’dan Zelenskiy’e tepki: “Batılı efendilerine çağrı yapıyor”

Zelenskiy’e tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Batılı efendilerine sesleniyor. Rusya'ya yönelik önleyici bir nükleer saldırı düzenlenmesi yönünde çağrıda bulunuyor." dedi.

DÜNYA 07.10.2022, 17:35 09.10.2022, 08:35
Lavrov’dan Zelenskiy’e tepki: “Batılı efendilerine çağrı yapıyor”

Basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Prag'da yapılan Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesine atıfta bulundu.

Ukrayna’nın nükleer silah tutkusunu biliyoruz”

Zirveye uzaktan video konferansla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenksiy'i hedef alan Bakan Lavrov, konuşmalara tepki gösterdi. Lavrov, "Batılı efendilerine ‘Rusya'ya karşı önleyici bir nükleer saldırı’ isteminde bulundu. Doğrusu bu kişi, bütün dünyaya Kiev yönetiminden ortaya atılan tehditlerin bir diğer delilini sundu. Bu tehditlerin durdurulması adına özel askeri operasyon düğmesine basıldı. Geçtiğimiz ocak ayı içerisinde Ukrayna'nın nükleer silah isteğini ne şekilde duyurduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sebeple bu fikir onda daha öncesinde vardı. Bölge güvenliğinden söz ettiğimizde nükleer silahların potansiyel olarak kullanımı hususunda son dönemlerde devamlı artan tartışmaları, özellikle bu hususta susup oturarak geçiştirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

“Farklı ülkeler taraf olmasın, uyarıyoruz”

Kiev yönetiminden taraflarına karşı tehditlerin ABD ve ortaklarınca verilen destek ve cesaretten ortaya çıktığını ifade eden Lavrov, "ABD’yi ve rejiminin diğer ortaklarını, çatışmanın tarafları olacak şekilde dahil olmamaları hususunda yarıyoruz. Rusya'nın nükleer caydırıcılık kısmında askeri doktrini ve devlet politikası temelleri değişmeyecektir.” dedi.

Yorumlar (0)