Lavrov Venezuela'da: İktidarı zorla değiştirme senaryoları kabul edilemez!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Venezuela'da iktidarı devirme senaryolarını "kat'iyen kabul edilemez" olarak niteledi.

DÜNYA 08.02.2020, 01:26
Lavrov Venezuela'da: İktidarı zorla değiştirme senaryoları kabul edilemez!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Latin Amerika gezisinin Venezuela durağında önemli açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Venezuelalı siyasilerle görüştükten sonra "Maalesef Venezüella etrafında gelişen kriz, ilan edildiği gibi meşru hükümeti devirmeyi amaçlayan geniş kapsamlı kampanya başlatma çabalarından kaynaklanıyor. Bu amaçla, kampanya organizatörlerinin söylediği gibi güç kullanma dahil tüm opsiyonlar devreye sokuldu. Bu tür senaryoların kesinlikle kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz ve uluslararası topluluk tarafından kınanması için aktif olarak çalışacağız" diye konuştu.

İspanya'yla yürütülen kanser projesini anımsattı

ABD'nin Venezuela'ya yönelik tek taraflı yaptırımlarının ülkedeki insani ve toplumsal projelere yaptığı olumsuz etkileri "çirkin" olarak niteleyen Lavrov, ABD'nin son olarak yürürlüğe soktuğu bankacılık yaptırımlarıyla "Venezuela'nın İspanya ile ortak projeler üzerinden hayata geçirilen kanser hastalarını tedavi programını engellediğinin" altını çizdi.

Lavrov, muhalefete de seslendi

Lavrov, ülkedeki Ulusal Meclis'te 2020'de yapılacak seçimlerin, radikal muhalefet adına "kendilerini ülkenin siyasi yaşamındaki gelecekten mahrum etmemek için tek fırsatı" olduğunu vurgularken “Hangi politikacıların ülkenin ihtiyaçlarını karşılayabileceklerine yalnızca halk karar verebilir” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Diğer tüm ülkeler gibi Venezüella’nın da bağımsız, politik olarak istikrarlı ve başarıyla gelişen bir ülke olmasıyla ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)