Lavrov, savaşın biteceği tarihi “Nazi” ayrıntısıyla duyurdu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İtalyan televizyonuna yaptığı açıklamada II. Dünya Savaşı’nda Nazilere karşı zafer kazandıkları günün 9 Mayıs olduğunu ve o güne kadar Ukrayna’da da zafer kazanacaklarını, bu amaçla operasyonlarını hızlandırdıklarını ifade etti.

DÜNYA 02.05.2022, 08:06 03.05.2022, 10:59
Lavrov, savaşın biteceği tarihi “Nazi” ayrıntısıyla duyurdu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalyan televizyon kanalına özel açıklamalarda bulundu. II. Dünya Savaşı’nda Rusların Nazilere karşı büyük zafer elde ettiğini ve bu zaferin yıl dönümünün 9 Mayıs’ta kutlanacağını ifade eden Lavrov, Ukrayna’da da Nazi varlığının olduğunu kaydetti: “Ukrayna’da bulunan Nazi varlığı hiçbir şekilde inkar edilemez. Ukraynalı askerlerden çoğunun vücudunda Nazi dövmelerinin olduğunu biliyoruz. Hatta Zelenskiy’nin de Yahudi olduğu iddia ediliyor. Bence Hitler’in de Yahudi kökleri vardı. Bu dünyada en büyük Yahudi karşıtları hep Yahudiler oldu.”



“Nazizm karşısındaki zaferimize kadar iş bitecek”

“Nazizm karşısındaki zaferimizi 9 Mayıs’ta kazandık. Ukrayna’daki özel operasyonlarımızı da bu tarihe kadar tamamlamayı düşünüyoruz. Askerlerimiz eylemlerini yapay olarak uygulamıyor. Ukrayna’daki operasyonun yıkıcı etkilerini hem Rus askerleri hem de Ukrayna’daki sivil halk için en aza indirmeyi hedefliyoruz. Biz Rusya olarak nükleer savaştan kaçınıyoruz ancak bizi ve riski hep küçümsüyorlar.”

Yorumlar (0)