Lavrov'dan Batı'ya mesaj: "Avrupa'da savaş istemiyoruz ama..."

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Avrupa'da savaş istemediklerini ama Rusya'nın mağlup edilmesi gerekliliğinden söz eden tarafın Batı olduğunu" dile getirdi.

DÜNYA 12.05.2022, 01:30 12.05.2022, 16:47
Lavrov'dan Batı'ya mesaj: "Avrupa'da savaş istemiyoruz ama..."

Resmi ziyaret için Umman’a giden Lavrov, burada Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi ile yaptığı görüşmeden sonra ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Görüşmede, Moskova'nın 24 Şubat'taki askeri müdahalesinden sonra yaşanan Ukrayna krizinin etkileri ele alındı.

“Avrupa’da savaş istemiyoruz”

Bu görüşmede Lavrov, "Ummanlı dostlarımıza Rus operasyonunun Ukrayna'daki faaliyetleri ile ilgili bilgi verdik." sözleriyle Umman'ın, Ukrayna krizi hakkındaki tutumunun yapıcı olduğuna ve Umman’ın ulusal çıkarlarına uygun olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Görüşme sonrası Lavrov, "Avrupa'da savaş istemiyoruz. Ama Rusya'yı mağlup etmenin gerekliliğinden söz eden Batı'dır." açıklamasını yaptı.

Umman Dışişleri Bakanı: “Büyük bir dikkatle takip ediyoruz”

Umman Dışişleri Bakanı Busaidi, Rus mevkidaşı Lavrov ile yaptığı görüşmede, Ukrayna-Rusya krizinde ülkesinin, müzakerenin önemine dikkat çeken başta BM olmak üzere bütün uluslararası çabalara destek verdiğini dile getirdi. 

Busaidi, "Umman, Ukrayna'da yaşananları büyük bir dikkatle takip ediyor ve bütün tarafları itidalli olmaya ve barışçıl bir biçimde farklılıkları çözmeye çağırıyor." şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar (0)