Lavrov: "Batı, Rusya'ya topyekûn savaş ilan etti"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Batı, topyekûn bütün Rusya'ya savaş ilan etti. Kimse bu gerçeği artık gizlemiyor bile" şeklinde konuştu.

DÜNYA 27.05.2022, 17:05 29.05.2022, 09:32
Lavrov: "Batı, Rusya'ya topyekûn savaş ilan etti"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bölge liderleriyle düzenlediği toplantıda Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalar yaptı.

“Bizi kontrol etmek istiyorlar”

Açıklamalarında bir kez daha Batı'yı hedef alan Lavrov, "Batılı devletler, giderek bizi kontrol altına alma gayretlerini artırıyor. Tek taraflı küresel medyadan, ekonomik yaptırımlardan, aldatıcı propagandaya kadar pek çok çeşitli yollarla bunu yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Rus fobisi görülmemiş seviyelere çıktı”

Bazı hükümetlerin teşvik ettiği "Rus fobisi"nin, şu an benzeri görülmemiş aşamaya yükseldiğini ifade eden Lavrov, "Batı bize, bütün Rusya'ya topyekûn olarak savaş ilan etti. Kimse artık bu gerçeği gizlemiyor bile" şeklinde konuştu. 

Lavrov, bütün vatanseverlerin birleşmesi ve ülkenin dış politikasına yönelik halk desteğinin artmasıyla Rusya'nın bu duruma cevap verdiğini söyledi. Rusya'nın ve onunla bağlantılı her şeyi ortadan kaldırma gayretlerinin saçma bir yere vardığını dile getiren Sergey Lavrov, "Çaykovski, Tolstoy, Dostoyevski, Puşkin başta olmak üzere birçok klasik isim yasaklandı. Bugün kültürümüzü sembolize eden ulusal sanat ve kültür figürleri de cezalandırılıyor. Bu durumun, genel olarak uzun süre devam edeceğini ifade edebilirim" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)