Lavrov: Amacımız ABD'yi bitirmek!

Ukrayna'ya karşı başlattıkları savaşın nedenini anlatan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Amacımız ABD'nin hegemonyasına son vermek." dedi.

DÜNYA 11.04.2022, 23:52 Hakan Öksüz
Lavrov: Amacımız ABD'yi bitirmek!

Ukrayna'ya karşı 24 Şubat'ta başlattıkları savaşın amacını açıklayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin dünyadaki egemenliğini sonlandırmak istediklerini kaydetti. ABD'nin ve diğer Batılı ülkelerin dünya üzerinde pervasız bir egemenlik kurduğunu aktaran Lavrov, "Ukrayna'ya yaptığımız operasyon, bu hegemonyanın sona ermesi için hazırlandı." diye konuştu.

"Uluslararası hukuku çiğniyorlar"

ABD'nin, kendi gücünü kullanarak diğer ülkeler üzerinde hakimiyet kurduğunu belirten Sergey Lavrov, "Uluslararası hukuku çiğniyorlar. Kendi topraklarından binlerce kilometre uzakta bulunan Irak'ta yıllarca kaldılar, orayı bombaladılar. Daha sonra yıllarca bahsettikleri tehdidin aslında var olmadığını söyleyerek çekildiler. Özür bile dilemediler" ifadelerini kullandı.

"ABD gibi okyanus aşmadık"

ABD'nin, okyanus aşarak başka bir ülkeye girebildiğini kaydeden Sergey Lavrov, "Biz ise sadece kendi sınırlarımızda ortaya çıkan tehdidi ortadan kaldırmak için Ukrayna'ya girdik. Okyanus aşmadık. Ülkemizin sınırlarında Neonazilerin güçlenmesini istemediğimiz için Ukrayna'ya bu operasyonu düzenlemek zorunda kaldık. Sınırlarımızda biyolojik deneyler yapıyorlardı. Kendimizi korumamıza bile izin vermiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Müzakereleri sürdürmek istiyoruz"

Ukrayna'ya yönelik daha önce de hep müzakere yanlısı olduklarını aktaran Lavrov, karşı tarafın sürekli caydığını dile getirdi. Buna rağmen müzakereleri sürdürmek istediklerini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Ukrayna heyeti, kendi önerdikleri maddeleri bile daha snradan reddetti." dedi.

Yorumlar (0)