Latin Amerika ülkesinde plaja mezar kazıldı!

Brezilya'da bulunan bir plaja mezarlar kazılarak, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı tedbir almayan hükümete tepki gösterildi. 

DÜNYA 12.06.2020, 14:13
Latin Amerika ülkesinde plaja mezar kazıldı!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun umursamazlığı nedeniyle ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) bilançosu ağırlaşıyor. Latin Amerika ülkesinde 805 binden fazla vaka tespit edilirken, 41 binden fazla ölüm gerçekleşti.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun yeni tip koronavirüsü (Covid-19) hafife alması ve salgın ile mücadele dâhilinde karantina uygulamalarını reddetmesi sebebiyle kendisine yönelik eleştiriler her geçen gün biraz daha artıyor. 

Hükümetin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadeleyi umursamaması sebebiyle Copacabana plajına aktivistlerce sembolik mezarların kazıldığı görüldü. 

100 sembolik mezara yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren 41.000'den fazla kişi için temsili siyah haçların konulduğu fark edildi.

Aktivistlerden biri, Bolsonaro'nun, ülke tarihinin en dramatik krizlerinden birisinin yaşandığını anlamadığını, ailelerin yas tuttuklarını ve ülkeye işsizlik ve açlığın hâkim olduğu söyledi. Aktivist, Bolsonaro'ya destek veren kişilerin, siyah haçları devirdiklerini ve eyleme tepki gösterdiklerini söyledi.

Sao Paulo eyaletinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı yaşamını yitiren kişi sayısı 10 bin 145'e çıktı. Söz konusu eyalette tespit edilen vaka sayısı ise 162 bin 520'ye yükseldi. 

Rio de Janeiro eyaletinde ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 7 bin 363 kişi yaşamını yitirdi. Söz konusu eyalette tespit edilen vaka sayısı ise 75 bin 775 oldu. 

Brezilya, dünya genelinde en çok ölümün gerçekleştiği üçüncü ülke. 

Yorumlar (0)