Latin Amerika'dan CANiK'e tam not

Bu sene de ihracattaki hedefini yukarılara yükselten CANiK, dünyanın en büyük savunma fuarlarında yer almaya devam ediyor. Son olarak Şili’de düzenlenen ve Latin Amerika’nın en büyük savunma fuarlarından biri olan FIDAE’de boy gösteren CANiK, sektör temsilcilerinden ciddi ilgi gördü. CANiK fuarda, Latin Amerika pazarına ilişkin birtakım iş birlikleri ve ihracat sözleşmeleri imzaladı.

DÜNYA 11.04.2022, 15:55 12.04.2022, 09:39
Latin Amerika'dan CANiK'e tam not

Samsun Yurt Savunma bünyesinde faaliyetlerde bulunan ve dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden biri olan CANiK, Latin Amerika'da önemli bir ilgiyle karşılandı. 

Şili’de CANİK’e büyük ilgi

5-10 Nisan tarihleri arasında Şili'nin başkenti Santiago'da, 21'incisi gerçekleştirilen FIDAE Fuarı'na (Uluslararası Hava ve Uzay Fuarı) katılan CANiK, en güncel ürünlerini sektör yetkililerine tanıttı. İlk defa düzenlendiği 1980’den beri Latin Amerika bölgesinin en büyük savunma fuarlarından biri olan bu fuarda CANiK, başta Şili olmak üzere bölge devletlerle de ihracat ve iş birliklerine yönelik sözleşmelere imza attı.

CANiK M2F ve Gun Pod çözümü ilgi gördü

Fuarda CANiK, tabanca ve silahların haricinde farklı ve yeni teknolojilerle geliştirilen MECANIK optik, tekstil, outdoor ve taktik ürünleriyle de ayrıca boy gösterdi. Yoğun bir ilginin yaşandığı FIDAE Fuarı'nda, başta Şili ve bütün bölge devletlerin olmak üzere CANiK standını 20'den fazla delegasyon ziyaret etti. Entegrasyon devi UNIDEF’in geliştirdiği silah podu çözümü ile milli ve yerli uçaksavar olarak değerlendirilen CANiK M2 QCB'nin daha yüksek atış hızına sahip olduğu belirtilen gelişmiş versiyonu CANiK M2F de fuarda büyük ilgi gördü.

“Savunmadaki gücümüzü temsil ediyoruz”

SYS Dış Ticaret Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, konuyla ilgili şunları söyledi: “Türk savunma sanayisinin dünyanın dört bir tarafından isminden söz ettirdiği ve gücünü artırdığı bu dönemde, biz de CANiK olarak Ar-Ge ve gelişmiş üretim gücümüzle dünya pazarlarına ilişkin büyük hedeflerimiz kapsamında yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Dünyanın dört kıtasında 68 farklı ülkeye ihracat yapan CANiK markamız ile Türkiye ekonomisinin kalkınmışlık düzeyini daha ileri seviyeler taşımak için ihracat,  üretim ve inovasyon faaliyetlerimize hız verdik. Savunma alanında CANiK olarak dünya fuarlarının tamamında yer alıyoruz. Şili, uzay, havacılık ve savunma sanayisine çok büyük yatırımlar yapan bir devlet konumunda yer alıyor. Bu anlamda Şili, Brezilya ve Arjantin başta olmak üzere Latin Amerika’da bulunan pazar için FIDAE Fuarı'nda bulunmak oldukça önemliydi. Burada yeni iş birlikleri yaparak, bir adım daha hedefimize yaklaşmış olduk. Sırada Filipinler'de ADAS ve Güney Afrika'da HUNTEX Fuarlarımız olacak. Yeni haritalarımızla Türkiye'nin, dünyanın dört bir tarafındaki bayrağını gururla dalgalandırmayı sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)