Lassa can almaya devam ediyor: 103 ölü

Nijerya'da fare dışkısından çıkan "Lassa ateşi salgınından" hayatını kaybedenlerin sayısı 103'e yükseldi.

DÜNYA 20.02.2020, 11:54
Lassa can almaya devam ediyor: 103 ölü

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da, fare dışkısından kaynaklanan Lassa ateşi salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 103'e ulaştı.

NCDC'den (Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi) yapılan açıklamada, Lassa ateşi salgınının federal başkent Abuja'nın yanı sıra 26 eyalete yayıldığı bilgisi paylaşıldı.

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinin açıklamasında, "Lassa ateşi salgınının yedinci haftasında ölü sayısı 103'e çıkmıştır." denildi.

Her yıl kurak mevsimin yaşandığı kasım ve mayıs aylarında yükselişe geçen Lassa ateşi salgını, çarşamba günü Nijerya'nın en fazla nüfusuna sahip Lagos eyaletinde de tespit edilmişti.

Nijerya'da Lassa ateşi salgınının yayılması dolayısıyla "acil durum" ilan edilirken, Lassa ateşi salgını ile mücadele için yeni çalışmalar başlatılmıştı.

1969'da Nijerya'da çıktı

Gana, Mali, Togo, Sierra Leone ve Liberya gibi birçok Afrika ülkesinde görülen Lassa ateşi salgınına Nijerya'da ilk olarak 1969 yılında Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde rastlanmıştı.

Nijerya hükümeti, 2019 yılında da Lassa ateşi salgını sebebiyle Nijerya genelinde "acil durum" ilan etmişti.

Fare dışkısıyla geçiyor

Lassa ateşi, fare dışkısıyla temas sonucu bulaşıyor.

İnsandan insana geçebilen Lassa ateşi, ölümcül kanamalı ateşe neden oluyor.

Yetkililer, halka hijyen konusunda dikkatli olmaları, fare ve diğer kemirgenlerle temas etmemeleri, her yerde bulunabilecek fare dışkısı ile temas etmemek için genel temizlik kurallarına uyulması uyarısında bulunuyor.

Yorumlar (0)