La Palma yanardağ patlaması, 3 ay sonra sona erdi 

İspanya’nın Kanarya Adaları’ndaki La Palma Adası yanardağ patlaması, 3 ay sonra sona erdi. Patlamaların yaklaşık 10 gündür en düşük seviyede olduğu belirtildi. 19 Eylül’de ilk patlayışını gerçekleştiren yanardağın lavları ve hareketleri sebebiyle 1250 hektarlık ormanlık alan küle dönerken 1345 farklı ev, okul, kilise, müze, sağlık hizmeti, otel ve restoran kullanılamaz hale geldi. 

DÜNYA 26.12.2021, 14:52 27.12.2021, 09:26
La Palma yanardağ patlaması, 3 ay sonra sona erdi 

İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları setinin en büyük 5’inci adası olan La Palma’da bulunan Cumbre Veja Yanardağı’nda 19 Eylül 2021’de başlayan patlamalar son buldu. 3 ay boyunca patlama, laf akışı, kül bulutu savruluşu gerçekleşen yanardağ hakkında konuşan Kanarya Adaları Volkanik Acil Durum Planı Sözcüsü Julio Perez, yanardağ faaliyetlerinin son 10 gündür en düşük seviyede olduğunu ve artık bittiğinin söylenebileceğini dile getirdi.  



Lavların tahribatını onarmak uzun sürecek 

Uzmanlar, lavlar sebebiyle tahrip olan arazilerin, yolların ve binaların temizlenmesinin ve yeniden düzenlenmesinin birkaç seneyi alacağını duyurdu ve ekledi: “Yanardağ, uzun süre daha zehirli gaz salınımına devam edecek. Bu gazlar sebebiyle vatandaşların sağlıkları tehdit altında olacak.” 

Yorumlar (0)