Laçın'ın işgalden kurtuluşu böyle kutlandı!

Azerbaycan halkı, Laçın'ın Ermenistan işgalinden kurtuluşunu kutladı. 

DÜNYA 01.12.2020, 15:01
Laçın'ın işgalden kurtuluşu böyle kutlandı!

Azerbaycan ordusu, yıllardır Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu Laçın'a girdi. Bunun üzerine Azerbaycan halkı, Şehitler Hıyabanı'na akın etti.

Ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını tuttukları görülen insanlar, Şehitler Hıyabanı'nda birbirlerini tebrik ettiler. 

Hep bir ağızdan marş ve türkü söyledikleri fark edilen insanların sevinci dikkat çekti. Laçınlılar, öz topraklarının Ermenistan işgalinden kurtarılması üzerine mutluluktan ağladılar.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Laçın'ın Ermeni işgalinden kurtuluşunun sevinci yaşandı. Sokaklarda kortej biçiminde turladığı görülen insanlar, 28 yıllık esaretin sona ermesini kutladılar. 

"4 yaşındayken ayrılmıştım"

Günel İsmayılova, Laçın'da dünyaya geldiğini ancak 4 yaşındayken doğduğu topraklardan ayrılmak durumunda kaldığını ifade etti. 

Şimdiye kadar Laçın'a geri dönmeyi hayal ettiklerini belirten Günel İsmayılova, mutluluğunu sözcüklerle ifade edemediğini söyledi.

Günel İsmayılova, şehitlerden helallik almaya geldiklerini kaydetti. Öğretmen olduğunu söyleyen Günel İsmayılova, mesleğine Laçın'da devam edeceğini belirtti. 

"Erdoğan'a teşekkür ederim"

Natig Dağlaroğlu, 1992 senesinden beri vatansız kaldıklarını belirterek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teşekkür etti. Azerbaycan bayraklarının yanında Türkiye bayraklarının da asılı olduğuna dikkat çeken Natig Dağlaroğlu, "Allah Türkiye ve Azerbaycan'ı var etsin!" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür eden Natig Dağlaroğlu, Laçın'ı ağlaya ağlaya terk ettiklerini, şimdi ise güle güle geri geleceklerini söyledi. 

"Azerbaycan ordusu sayesinde kavuştuk"

Ağa Sadıkov, çok mutlu olduğunu belirterek, hem Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e hem de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

Sehlab Abdullayev, 28 senelik özlemin sona erdiğine dikkat çekti. Çok mutlu olduğunu ifade eden Sehlab Abdullayev, Azerbaycan ordusu sayesinde Laçın'a kavuştuklarını ifade etti.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgali altındaki öz topraklarını kurtarmak için harekete geçmiş, Türkiye'nin de desteğiyle yaklaşık 300 civarında yerleşim bölgesini kurtarmıştı. Hezimete uğrayan Ermenistan, Azerbaycan ile anlaşma imzalamış, Kelbecer, Ağdam ve Laçın'ı teslim edeceğini bildirmişti. 

Söz konusu anlaşma üzerine Ermeni askerleri, 20 Kasım günü Ağdam şehrinden, 25 Kasım günü ise Kelbecer şehrinden geri çekilmişti.

Yorumlar (0)