Laçın'a Azerbaycanlıların dönüşleri başladı

İkinci Karabağ Savaşı'nda ulaşılan zaferle Ermenistan işgalinden kurtarılan Laçın şehrine Azerbaycanlıların geri dönüşü 20 aileyle başladı.

DÜNYA 28.05.2023, 19:45 29.05.2023, 01:49
Laçın'a Azerbaycanlıların dönüşleri başladı

İşgal sebebiyle seneler evvel topraklarını terk etmek durumunda kalan yüz binlerce kişinin dönüşünü amaçlayan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 'büyük dönüş' olarak nitelendirilen program çerçevesinde Laçın'a dönüşün ilk etabı tamamlandı.

Kente giden Aliyev, dönüş yapan ailelerle buluşarak, onlara devlet tarafından inşa edilen evlerinin anahtarlarını verdi.

Aliyev burada verdiği demeçte, 28 Mayıs'ın 'Bağımsızlık Günü' olduğunu dile getirerek, Laçınlıları ve bütün Azerbaycan halkını tebrik etti.



"Dünyanın en güzel kentlerinden biri"

Kentin büyük bölümünün yaklaşık olarak sekiz ayda tekrar kurulduğunu kaydeden Aliyev, haziran ayı sonuna değin çok sayıda Laçınlının memleketlerine geri döneceğini, ilk etapta ilde yaklaşık olarak 4 bin kişinin ikamet edeceğini belirtti.

Aliyev, sekiz aydır devam eden faaliyetlerde kente ilk etapta 764 ailenin yaşamını sürdürebileceği, 700 bina yaptıklarını aktardı.

Azerbaycan lideri, ikinci etap için ise faaliyetlerin devam ettiğini, kentten 1.100 kişinin istihdam edileceği iş yerlerinin oluşturulduğunu bildirdi.

Laçın'da sanayi parkı ve 'Agropark' da kurulacağını kaydeden Aliyev, "Burada hem çalışmak hem de yaşamak için bütün şartlar oluşturulmuş ve gördüğünüz gibi an itibarıyla Laçın kenti dünyanın en güzel kentlerinden biri haline gelmiştir." diye konuştu.

Yorumlar (0)