Laçın'a Azerbaycan bayrağı dikildi

Muzaffer Azerbaycan ordusu, terör devleti Ermenistan'ın işgalinden azat ettiği Laçın'a Azerbaycan bayrağı dikti.

DÜNYA 01.12.2020, 09:44 01.12.2020, 16:46
Laçın'a Azerbaycan bayrağı dikildi

İşgalci ve terör devleti Ermenistan'ın 1992 yılında işgal ettiği Laçın kentine 28 sene sonra giren kahraman Azerbaycan askerleri, şehir merkezine Azerbaycan bayrağı dikti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde, Laçın kentine giren kahraman Azerbaycan askerlerinin komutanı, Azerbaycan bayrağı asılan binanın önünde Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı İlham Aliyev'e hitaben bir konuşma yaptı.

"Sayın Başkomutanım" diyerek konuşmasına başlayan Azerbaycanlı komutan, Azerbaycan bayrağının Laçın şehrinde dalgalanmakta olduğunu belirtti ve "Karabağ, Azerbaycan'dır. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Başkomutan." ifadelerini kullandı.

Muzaffer Azerbaycan ordusunun 27 Eylül 2020 Pazar sabahı Ermenistan tarafından düzenlenen ve sivillerin de hedef alındığı saldırılar sonrası başlattığı öz toprakları azat etme operasyonunda 5 şehir merkezi, 4 kasaba ve 286 köyü kurtarmış, savaşacak hâli kalmayan terör devleti Ermenistan yenilgiyi kabullenerek, işgal altındaki Kelbecer, Ağdam ve Laçın şehirlerini de boşaltacağı taahüdünde bulunmuştu. Taahhütler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de imza attığı anlaşmayla kayıt altına alınmıştı.

Terörist Ermenistan ordusu 20 Kasım 2020 tarihinde Ağdam kentinden, 25 Kasım 2020 tarihinde Kelbecer kentinden, 30 Kasım 2020 tarihinde ise Laçın kentinden çekilmişti.

Yorumlar (0)