Laboratuvardan kaza sonucu yayıldı!

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, Çin'in dünyaya yalan söylediğini, koronavirüsün Vuhan'daki laboratuvardan kaza sonucu yayıldığını yazdı.

DÜNYA 25.04.2020, 11:09
Laboratuvardan kaza sonucu yayıldı!

Yabancı basın Çin yönetimini, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile ilgili dünyaya yalan söylemekle suçlamayı sürdürüyor. Alman Bild gazetesinden sonra şimdi de Fransız Le Figaro gazetesi Çin'i hedef aldı. Le Figaro, "Büyük Çin Yalanı" başlıklı geniş bir araştırma haberi yayınladı. Le Figaro haberinde, Çin'in dünyayı aldatmaya çalıştığı ve yalan söylediğini iddia ettiği maddeleri bir bir sıraladı.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının ilk görüldüğü Çin, en iyimser ihtimalle "dünyaya zamanında bilgi vermemek ve şeffaf olmamak" ile suçlanıyor.

Çin'den tazminat olarak istenmesi gerektiğini belirterek maliyet hesabı çıkaran Alman Bild gazetesinin ardından Fransız Le Figaro gazetesi de Çin'i hedef aldı.

Fransız gazete Le Figaro, "Büyük Çin Yalanı" başlıklı araştırma haberinde; Pekin yönetiminin koronavirüsü gizlediği, salgının pazardan değil laboratuvardan kaza sonucu yayıldığı ve Çin'in gerçek vaka ve can kaybı sayısını açıklamadığı kaydedildi.

"Pazardan değil laboratuvardan"

Le Figaro gazetesine göre; Çin ilk olarak koronavirüsün kaynağı hakkında doğru bilgi vermedi. Haberde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) üzerinde durulduğu gibi Vuhan'daki bir yabani hayvan pazarı yerine bir laboratuvardan kaza sonucu yayıldığı iddia edildi.

"Çin gerçek rakamları saklıyor"

Le Figaro gazetesine göre, Çin'in şeffaf davranmadığı bir diğer konu ise yeni tip koronavirüs salgını bağlantılı can kayıpları...

Fransız Le Figaro haberinde şu ifadeleri kullandı:

"1,4 milyar nüfusu olan Çin, Avrupa'ya göre son derece gülünç bir bilanço açıklıyor. Rakamları değiştirmekle suçlanınca da birden sembolik bir revize etme işlemi gerçekleştiriyor. Çin hükümetine göre, Fransa'daki ölüm oranı Çin'den 90 kez daha fazla. Bu bilimsel olarak olanaksız."

"Çin, karantina tedbirlerinde de gecikti"

Fransız gazete Le Figaro'ya göre Pekin yönetimi, yeni tip koronavirüs salgınına müdahale etmekte de çok gecikti. Le Figaro Çin'i, salgın Aralık ayında başlamasına rağmen gerekli karantina önlemlerini 46 gün sonra aldığı için eleştirdi.

Çin "istatistiksel sapma" veri tekniğini kullanıyor

Yeni tip koronavirüs salgını üzerine bir rapor yazan Fransız Montaigne Enstitüsü'nün Asya Direktörünün sözlerine de yer verilen haberde, açıkladığı bilanço ile Çin'in "İstatistiksel Sapma" uyguladığı ifade edildi.

Yorumlar (0)