Kuzey Kore’nin “balistik füzeli” fragmanı izlenme rekoru kırıyor

Kuzey Kore, 5 sene sonra ilk kez balistik füze denedi. Bir tür milat olan bu haber ise film fragmanı gibi bir videoyla dünyaya duyuruldu. Klipte Kuzey Kore Devlet Başkanı Jong-Un dikkat çekerken video izlenme sayısı rekora koşmaya başladı.

DÜNYA 25.03.2022, 17:30
Kuzey Kore’nin “balistik füzeli” fragmanı izlenme rekoru kırıyor

Dünya gözünü Ukrayna-Rusya savaşına çevirmişken fırsattan istifade etmek isteyen Kuzey Kore, bölgesindeki gerilimi artıracak füze denemelerini hızlandırdı. 5 senelik aranın ardından ilk kez balistik füze denemesi yapan ülke, bu anı ölümsüzleştirmek için bir tür klip hazırladı. Aksiyon filmlerinin fragmanı misali hazırlanan klibe ise Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un’un hareketleri damgasını vurdu.



Kim Jong-Un, film yıldızlarına benzetiliyor

Klipte siyah güneş gözlükleri ve deri montuyla çevresindekilere talimatlar veren Kim Jong-Un, film yıldızlarına benzetildi. Yetkililerle geri sayı yapan Devlet Başkanı, saatine bakarak fırlatma anını bekliyor. Ardından başarılı bir oyuncu gibi füzenin önünde yürüyor. Sık sık ekibiyle görüntü veren Başkan Jong-Un’un heyeti, bu füzenin yeni tip bir balistik füze olduğunu ifade ederken Güney Kore ise füzenin 6200 metrede yaklaşık 1080 kilometre kadar yol alabildiğini aktardı.

Yorumlar (0)