Kuzey Kore’den dikkat çeken deneme: Bedelini ödeyecekler

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi taraflarına uzun menzilli bir balistik füze denemesi yaptığını açıkladı.

DÜNYA 16.03.2023, 08:39 16.03.2023, 18:10
Kuzey Kore’den dikkat çeken deneme: Bedelini ödeyecekler

Kuzey Kore balistik füze denemelerine devam ediyor. Son olarak Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından gelen açıklamada, Japon Denizi civarlarına uzun menzilli balistik füzenin başkent Pyongyang Sunan taraflarından yerel saatle 07.10'da fırlatıldığı ifade edildi.

Japonya Savunma Bakanlığı doğruladı

Japonya Savunma Bakanlığı ise havada yaklaşık olarak 1000 kilometre kadar giden füzenin, 6 bin kilometre yüksekliğe çıkarak, yerel saatle 08.20'de Japon özerk ekonomik bölgesinin civarına düştüğünü onayladı.

Füzenin, kuzeyde yer alan Hokkaido'nun batı şeridindeki Oşima-Oşima adasının 200 kilometre batı tarafına düştüğü ve bu bölgede seyir durumundaki unsurlarda herhangi bir hasar meydana gelmediği bildirildi.

ABD'nin Doğu Asya'da bulunan ortakları Japonya ve Güney Kore liderlerinin, Tokyo'da düzenleyeceği zirvenin sabahında denemenin yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, söz konusu olayın ardından, Japonya'nın, bölgesel istikrar ve barış adına ortaklarıyla daha yakından çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Ulusal Güvenlik Konseyini toplantısının ardından açıklamada bulunan Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, "Pyonyang idaresi bu pervasız provokasyonların bedelini ödeyecektir" dedi.

Yorumlar (0)