Kuzey Kore nükleere devam ediyor!

Nükleer silahlanma hakkında ABD ile tekrar görüşeceği duyurulan Kuzey Kore, anlaşmadan saatler sonra yeniden nükleer füze denemesi yaptı.

DÜNYA 03.10.2019, 13:51 04.10.2019, 13:31
Kuzey Kore nükleere devam ediyor!

Kuzey Kore’nin resmi yayın organı olan Kore Merkez Haber Ajansı’nın (KCNA) haberine göre Devlet Başkanı Kim Jong Un, teste katılan birimlere tebriklerini iletti ve testlerin civar ülkelerin hiçbirine bir sorun teşkil etmediğini bildirdi.

Testlerin aylardır devam etmeyen ABD – Kuzey Kore görüşmelerinin devam ettirileceğinin açıklanmasından hemen sonra yapılması dünya medyasının dikkatini çekti ve çevre ülkeler tepkilerini ortaya koydu. Japon Başbakanı Şinzo Abe “Kuzey Kore’nin bu balistik füze denemesi BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlâl ediyor, Kuzey Kore’nin bu hukuksuz davranışını çok sert şekilde kınıyoruz” dedi. “Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için ABD ve uluslararası camia ile iş birliğimizi devam ettireceğiz” diye ekledi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı ise Pyongyang’ın bu hareketinin “Kore yarımadasındaki ilişkilerin düzelmesine hiç yardımcı olmadığını, Kuzey Kore’nin bu tür davranışları derhal kesmesi gerektiğini” ifade etti.

Kuzey Kore’nin balistik füze testleri yapması, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarınca yasaklanmıştı.

Yorumlar (0)