Kuzey Kore lideri, kocasını öldürdüğü halasıyla yeni yılı kutladı!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, kocasını öldürdüğü halasıyla bir arada görüldü. Hala Kim Kyong Hui, 6 yıl sonra ilk kez kameralara gözüktü.

DÜNYA 27.01.2020, 12:20 27.01.2020, 12:22
Kuzey Kore lideri, kocasını öldürdüğü halasıyla yeni yılı kutladı!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Yeni Ay Yılı kutlamalarına katıldı. Kim, katıldığı bir etkinlikte vatana ihanetten dolayı kocasını öldürdüğü halası Kim Kyong Hui ile yan yana görüldü. Kuzey Kore resmi haber ajansının (KCNA) yayımladığı fotoğraflarda Kim Jong Un, halasıyla birlikte protokolde otururken görülüyor.

Kim'in halasının eşini vatana ihanetten dolayı idam ettirmesinin ardından halası Kim Kyong Hui'yi sürgüne gönderdiği hatta eşi gibi öldürmüş olabileceği konuşuluyordu. Ülke lideriyle birlikte oturduğu görülen Hala Kim'in, eski nüfuzunu korumayı başardığı hatta lider Kim'in yanında bir danışman olarak görev aldığı bile öne sürülürken NK News sitesi editörü Oliver Hotham, "Bu aynı zamanda bize Kuzey Kore'nin ne kadar acımasız ve tuhaf bir ülke olduğunu hatırlatıyor. Sonuçta, Kim Kyong-hui, kocasının infaz emrini veren adamla yan yana oturuyor" şeklinde konuştu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un halası Kim Kyong Hui ve kocası Chang Song Thaek, 9 yıl önce iktidara gelen liderin ilk dönemlerinde ülke yönetiminde büyük bir nüfuza sahipti. Chang'in ülke lideri Kim'in akıl hocası olduğu da biliniyordu.

Fakat babası Kim Jong Il'in ölümünün ardından lider olan Kim Jong Un, başa gelmesinden 2 yıl sonra alınan bir toplantı sırasında eniştesinin toplantıdan askerler eşliğinde çıkarılmasını emretmişti. Olaydan sonraki gün yapılan resmi açıklamada, Kim'in eniştesi Chang'in Kim'i devirmeye çalıştığını itiraf ettiği ve bunun üzerine idam edildiği ifade edilmişti.

Yorumlar (0)