Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, salgını umursamadı

Kuzey Kore’de koronavirüs salgını hızla yayılıyor. Milyonlarca kişinin hastalık belirtisi gösterdiği ülkede, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un maskesiz bir şekilde askeri cenaze törenine katılması dünya basınında geniş yer buldu.

DÜNYA 23.05.2022, 13:57
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, salgını umursamadı

Pandemi sürecinin başından bu yana koronavirüsün varlığını tanımayan ve hiçbir sağlık verisi paylaşmayan Kuzey Kore, son haftalarda zor bir süreçten geçiyor. Ülkede hızla yayılmaya başlayan koronavirüs vakaları, devlet birimlerini alarma geçirdi. Kuzey Kore’de kaç pozitif vakanın olduğuna ilişkin net bir rakam açıklanmazken, salgın sebebiyle 2 milyon 810 bin kişinin hastalık belirtisi gösterdiği iddia edildi. 

Kuzey Kore’de hayatını kaybedenlerin sayısı 68’e yükseldi

Son 24 saatte ise 167 bin kişinin daha testi pozitif çıktı. Dün 1 kişinin daha hayatını kaybettiği Kuzey Kore’de bugüne kadar salgın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 68’e yükselmiş oldu. Devlet birimlerinden yapılan açıklamada, bugüne kadar 2 milyon 300 bin kişinin de iyileşerek yeniden sağlığına kavuştuğu duyuruldu. 

Maskesiz katıldı, mesafe kurallarını önemsemedi

Kuzey Kore’de salgın hızlı yayılırken, Kim Jong Un’un maskesiz şekilde askeri cenaze törenine katılması dikkat çekti. 3 gün önce yaşamını yitiren Kuzey Kore Halk Ordusu Mareşali ve Milli Savunma Bakanlığı Genel Danışmanı Hyon Chol Hae’nin askeri cenaze törenine katılan Kim Jong Un, maskesiz bir şekilde cenazeyi taşıdı, mesafe kurallarını önemsemeyerek askeri cenaze yürüyüşüne eşlik etti. 

Hyon Chol Hae, gençlik döneminde Kim Jong Un’a çeşitli askeri eğitimler vermişti

Kim Jong Un’un en önemsediği komutanlar arasında yer Hyon Chol Hae, çocukluk ve gençlik döneminde Kuzey Kore liderine askeri eğitimler vermişti. Cenaze töreninde konuşan Kim Jong Un, “Büyük saygı duyduğum ve benim için çok kıymetli bir devrim komutanını son yolculuğuna uğurluyoruz. Bu ayrılığın büyük üzüntüsü içerisindeyim” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)