Kuzey Kore lideri Kim: Dünyanın en güçlü ordusu olacağız

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, kısa süre önce ülkenin en büyük kıtalararası balistik füzesi Hwasong-17’yi test ettiklerini belirterek, “Dünyanın en güçlü ordusu olacağız. Kuzey Kore’nin en büyük hedefi budur” dedi. 

DÜNYA 27.11.2022, 16:06 28.11.2022, 11:51
Kuzey Kore lideri Kim: Dünyanın en güçlü ordusu olacağız

Kim Jong-Un liderliğindeki Kuzey Kore, Batı dünyasından gelen tüm uyarılara rağmen balistik füze denemelerine devam ediyor. Pasifik ülkesi son olarak Hwasong-17 isimli kıtalararası balistik füzesini denedi. Ülkenin en büyük balistik füzesini, ‘dünyanın en güçlü stratejik silahı’ olarak tanımlayan Kim Jong-Un, hedeflerinden asla geri adım atmayacaklarını belirtti. 

“Nükleer caydırıcılık imkanlarımızı hızla güçlendirmek zorundayız”

Kuzey Kore’nin güvenliğinin her şeyden daha önemli olduğunu belirten Kim, “Dünyanın en güçlü ordusu olacağız. Kuzey Kore’nin en büyük hedefi budur. Dünyanın en güçlü stratejik gücüne, içinde bulunduğumuz yüzyılda görülmemiş mutlak bir güce sahip olacağız. Bu kapsamda araştırmacılarımız ve bilim insanlarımız gece gündüz demeden çalışıyor. Nükleer caydırıcılık imkanlarımızı hızla güçlendirmek ve geliştirmek zorundayız. Bu konuda kısa süre içerisinde başarıya ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. 

1 saat 8 dakika boyunca uçtu, 999 kilometre mesafe kat etti

Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, Pyongyang Uluslararası Havalimanı’ndan fırlatılan yeni tip kıtalararası balistik füze Hwasong-17’nin maksimum 6 bin kilometre yüksekliğe ulaşıp belirlenmiş hedefi isabetli şekilde vurmadan önce 1 saat 8 dakika boyunca uçtuğu ve 999.2 kilometre mesafe kat ettiği duyurulmuştu. Kuzey Kore’nin bölge genelindeki balistik füze denemeleri, başta Japonya ve Güney Kore olmak üzere birçok ülke tarafından tedirginlikle takip ediliyor. 

Yorumlar (0)