Kuzey Kore, koronavirüsü yıllar sonra kabul etti! Ülkedeki ilk ölüm…

Pandeminin başından bu yana salgın hakkında hiçbir açıklama yapmayan ve herhangi tedbir almayan Kuzey Kore, dün ilk kez ülkede Omicron varyantı sebebiyle bir kişinin öldüğünü duyurdu. 

DÜNYA 13.05.2022, 10:50 13.05.2022, 18:00
Kuzey Kore, koronavirüsü yıllar sonra kabul etti! Ülkedeki ilk ölüm…

Yıllardır koronavirüs salgınına karşı herhangi bir adım atmaması ile dünya basının gündemine gelen Kuzey Kore, dün ilk kez salgın hakkında bilgi paylaştı. Kuzey Kore devlet televizyonu tarafından paylaşılan bilgide, ülkede Omicron varyantı sebebiyle ilk ölümün gerçekleştiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, belirti gösteren yüz binlerce Kuzey Kore vatandaşının da izole altına tutulduğu kaydedildi. 

Ülkede karantina altına alınan kişi sayısı 187 bin 800

Devlet televizyonu tarafından yapılan bilgilendirmede, ülke vatandaşlarındaki yüksek ateş şikâyetinin nisan ayı sonu itibariyle hızla artmaya başladığı vurgulandı. Dün itibariyle 187 bin 800 kişinin tedbir amacıyla karantina altına alındığı açıklanırken, 2 gün önce koronavirüs belirtileri hisseden 18 bin kişinin hastanelere başvurduğu aktarıldı. Ülkede koronavirüs belirtisi hisseden kişi sayısının ise 350 bin kişiye ulaştığı belirtildi. 

Kuzey Kore’de kaç pozitif vaka var?

Kuzey Kore devlet televizyonu, ülkede 162 bin 200 kişinin hastalığı atlatarak yeniden sağlığını kavuştuğunu duyurdu. Kuzey Kore’de kaç pozitif vaka bulunduğuna dair ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

“İlgili makamlar tarafından salgına karşı alınan önlemlerin yetersiz kaldığı gözüküyor”

Ülkedeki koronavirüs salgını ile ilgili denetimlerine devam eden Kuzey Kore lider Kim Jong Un, yetkililer ile yaptığı görüşmede acil durum kararı aldı. Kim Jong Un’un yetkililerle yaptığı görüşmede bir de eleştiride bulunarak, “Başkent bölgesinde bu tür belirtilerin bu kadar hızlı bir şekilde yayılması, ilgili makamlar tarafından salgına karşı alınan önemlerin yetersiz kaldığını bizlere gösteriyor” dediği belirtildi. 

Yorumlar (0)