Kuzey Kore kendi eliyle bir canavar yarattı: Sesten 5 kat hızlı 

Kuzey Kore, dünyaya gözdağı vermek için füze denemelerine hız kesmeden devam ederken dün yeni bir deneme daha gerçekleştirdi. Bin kilometre ötedeki hedefi hipersonik füzesiyle vuran ülke, gelişmiş ülkelerin kendisini “yapmaması” konusunda uyarmasına karşın füze denemelerine devam ettiklerini doğruladı. Nükleer silah programına yeni dahil edilen hipersonik füzeler, sesten 5 kat daha hızlı ilerliyor ve geleneksel savunma sistemleri tarafından neredeyse hiçbir şekilde tespit edilemiyor. Bu özellikleri sayesinde hipersonik füze, geleceğin teknolojisi olarak görülüyor. 

DÜNYA 12.01.2022, 12:03 13.01.2022, 09:06
Kuzey Kore kendi eliyle bir canavar yarattı: Sesten 5 kat hızlı 

Son birkaç aydır ismini füze denemeleri ile duyuran Kuzey Kore, Asya ve Avrupa ülkeleri ile ABD’nin kendisine karşı birleşmesine aldırış etmeden denemelerini her hafta biraz daha artırıyor. Ülke lideri Kim Jong-Un'un bizzat izlediği ve önem verdiği füze denemelerinde daha uzaktaki hedefleri vurmak konusunda adeta yarış yapılıyor.  

Bin km uzaktaki hedef vuruldu 

Kuzey Kore’nin bir sonraki füzeyi nereye göndereceği merak konusu iken dün, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen atışın bin kilometre uzaklıktaki bir hedefi vurmak konusunda başarı kaydettiği belirtildi. Ulusal Savunma Bilimleri Akademisi öncülüğünde gerçekleştirilen hipersonik füze denemesi, Kim Jong-Un'dan büyük takdir topladı. 



Füzeler güçlendirilmeye devam edilecek 

Kim Jong-Un, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada nükleer silah programı uygulamalarının asla durmayacağını tam aksine Kuzey Kore’nin caydırıcı askeri gücünün kitlesel ve sürekli olarak artırılacağını dile getirmişti. Hipersonik füzelerin geliştirilme uygulamaları, ülkenin 5 senelik savunma planının en önemli maddesi olarak gün yüzüne çıkıyor. 

Ülkelerin tepkilerine aldırmıyorlar 

Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore’ye, nükleer silah programını uygulaması sebebiyle çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Buna karşın Kuzey Kore, her hafta yeni bir füze denemekten geri kalmıyor. Artık füze programlarına hipersonik füzeleri de dahil eden ülke, hedef olarak çoğunlukla Japon Denizi’ni seçiyor.  

Saatte 6125 km hızla yol alan hipersonik füzeler, ses hızından yaklaşık 5 kat daha hızlı hareket edebiliyor. Geleneksel savunma sistemleri tarafından tespit edilmesi oldukça zor olan hipersonik füzeler, geleceğin savaş teknolojisi olarak görülüyor. 

Yorumlar (0)