Kuzey Kore, irtibat bürosunu böyle patlattı!

Kuzey Kore'nin, Güney Kore ile arasındaki tek irtibat kanalı olan "ortak irtibat ofisini" patlatma görüntüleri ortaya çıktı.

DÜNYA 17.06.2020, 15:08 17.06.2020, 15:28

Pyongyang ile Seul arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Pyongyang yönetimi, geçen hafta Güney Kore'ye iltica eden aktivistlerin Kuzey Kore'ye broşür taşıyan balonlar uçurmasına sinirlenmişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, ilticacıların kendi vatanlarına ihanet eden "melez köpekler" olduğunu söylemişti. 

Kim Yo-jong, Güney Koreli yetkililerin sürekli bahaneler uydurduğunu ileri sürerek, bu duruma müsaade etmeyi sürdürmeleri durumunda ağır bir bedel ödeyeceklerini belirtmişti. 

Önce tehdit etti, sonra patlattı 

Güney Kore'yi bu olaylara göz yummakla suçlayan Kuzey Kore, iki ülke arasındaki tek iletişim kanalı olan "ortak irtibat ofisini" kapatacağını bildirmişti. 

Normal koşullarda günde iki defa gerçekleştirilen telefon görüşmesi, Kuzey Kore'nin telefona bakmaması üzerine yapılamamıştı. 

Kuzey Kore, Kaesong şehrinde bulunan ortak irtibat ofisini dün havaya uçurdu. 

Görüntüler yayınlandı

Kuzey Kore Merkez Televizyonu, ortak irtibat ofisininin imha edildiği anlara ilişkin görüntüleri paylaştı. 

"İşe yaramaz"

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kendisi gibi psikopat kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore'yi "düşman" ilan etmiş, iki ülke arasındaki tek iletişim kanalı olan ortak irtibat ofisini "işe yaramaz" olarak nitelendirmişti. 

Kim Yo-jong'un, ortak irtibat ofisinin çöküşüne tanıklık edileceğini duyurmuş, kısa bir süre sonra da bu olay gerçekleşmişti. 

Güney Kore'den açıklama gelmişti

Güney Kore, Kuzey Kore'nin gerilimi daha da artıracak bir hamlede bulunması durumunda güçlü bir şekilde yanıt verileceğini bildirmişti. 

Yorumlar (0)