Kuzey Kore ile ABD, nükleer açmazı çözmek istiyor!

Amerikan ve Kuzey Koreli yetkililer, İsveç’in başkenti Stockholm’e yakın özel izole bir konferans merkezinde aylardır devam etmeyen nükleer görüşmelerine tekrar başlamak için görüşüyor.

DÜNYA 05.10.2019, 14:24 05.10.2019, 14:48
Kuzey Kore ile ABD, nükleer açmazı çözmek istiyor!

Cumartesi günkü buluşma, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un Haziran ayındaki görüşmeden sonra ilk resmî düzeyde görüşme olarak kayda geçti. Haziran ayındaki görüşme de Şubat ayında Vietnam’da başarısız sonuçlanan toplantıdan sonraki ilk buluşmaydı.

Baltık Denizi’ndeki Lidingo adasına bakan ve polis tarafından tüm girişleri kontrol edilen konferans merkezi, ABD’de Kuzey Kore Özel Temsilcisi Stephan Biegun ve Kuzey Kore’den Kim Myong Gil’in görüşmesine ev sahipliği yapıyor.

Kuzey Kore delegasyonu, Pyongyang’ın beklenmedik şekilde görüşmelerin 5 Ekim’de devam edeceğini açıklamasından hemen sonra İsveç’e gelmişti. ABD adına toplantıda bulunan Biegun ise cuma günü İsveç Dışişleri Bakanlığı görevlileriyle görüştükten sonra konferans merkezine gelmişti.

İsveç’in göreve yeni gelen Dışişleri Bakanı Ann Linde görüşmeleri başlatırken, bir İsveçli bakanlık görevlisi de görüşmelerin çalışma düzeyinde yapıldığını doğruladı.

Yorumlar (0)