Kuzey Kore iddiaları doğruladı! ‘Bütün hedefler vuruldu’

Kuzey Kore, bu hafta içinde 2 füze denemesi yaptığını ve söz konusu bu denemelerde başarılı olduğunu doğruladı.

DÜNYA 28.01.2022, 12:27 28.01.2022, 17:56
Kuzey Kore iddiaları doğruladı! ‘Bütün hedefler vuruldu’

Kuzey Kore Merkezin’den gelen bilgilerde, bu hafta içinde Kuzey Kore'nin başarılı füze denemeleri yaptığı aktarıldı.

Füze denemeleri başarılı oldu

25 ve 27 Ocak tarihinde düzenlenen denemelerin başarılı olduğu aktarıldı. 27 Ocak'ta yapılan denemede, konvansiyonel savaş başlığının bulunduğu "karadan karaya taktik güdümlü füzelerin" test işleminin yapıldığı, 25 Ocak tarihinde ise uzun menzilli iki füzenin gönderildiği ve 2 saat 35 dakikadan fazla füzelerin uçtuğunu, 1800 kilometre uzaklıkta bulunan hedefleri vurduğu bildirildi. Bu denemelerle birlikte Kuzey Kore’nin, son bir ay içinde 6 defa füze denemesi yaptığı kaydedildi. Güney Kore, 27 Ocak'ta Kuzey Kore'nin balistik olma olasılığı yüksek 2 füze denemesi yaptığını, 25 Ocak tarihinde ise iki seyir füzesi test ettiğini bildirmişti.

Kore'nin füze denemeleri

5 Ocak'ta füzelerle ilgili açıklama yapan Kuzey Kore, "hipersonik füzeyi başarıyla denediğini" duyurmuştu. Daha sonra 12 Ocak'ta, Kuzey Kore’de yeni bir hipersonik füze denemesinin başarıyla yapıldığı açıklanmıştı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un takip ettiği denemede, 1000 kilometre mesafede bulunan sularda başarıyla hedefi vuran hipersonik füzenin test işlemi yapılmıştı. Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin 11 Ocak'ta "balistik olma olasılığı yüksek füze denemesi yaptığını" açıklamış, her iki ülke, füzenin sesten 10 kat daha hızlı bir şekilde havada hareket ettiğini aktarmıştı.

ABD yönetimi, Kuzey Kore'nin füze ve silah programına ekipman teminatı sağlayan 6 Kuzey Koreli, bir Rus ve Rusya merkezli bir şirketi 12 Ocak’ta yaptırım listesine aldığını açıklamıştı. Kuzey Kore, ABD’nin söz konusu bu kararına tepki göstermiş, yaptırım kararlarından sonra tren yoluyla balistik füze denemesi yaptığını bildirmişti. Kuzey Kore, 17 Ocak'taki denemelerinin "taktik güdümlü füzeleri" olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)