Kuzey Kore'den 'yeni tip hipersonik füze' denemesi

Dün Kuzey Kore'nin, "yeni tip hipersonik füze" denemesi yaptığı açıklandı.

DÜNYA 06.01.2022, 08:05 06.01.2022, 14:32
Kuzey Kore'den 'yeni tip hipersonik füze' denemesi

Kuzey Kore’de dün, sabahın erken saatlerinde denenen füzeyle ilgili detaylar açıklandı.

Başarıyla sonuçlandı

Yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinde denemesi gerçekleştirilen füzenin "yeni tip hipersonik" olduğu ve söz konusu denemenin başarılı bir şekilde sonuçlandığı aktarıldı.

Öte yandan "Hipersonik füze konusundaki test denemelerinde gelen başarıların, stratejik bir önemi bulunuyor ki bunlar, ülkenin silahlı kuvvetlerinin modernize edilmesi sürecini hızlandırıyorlar" sözlerine yer verildi.

8 Ocak tarihinde yeni yaşına girecek olan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, dün yapılan denemeyi izlediğine yönelik bir bilgi ise verilmedi.

“Büyük memnuniyet”

İktidarda bulunan İşçi Partisine yakın bir kaynak ise füze denemesinin gerçekleştirildiği anın görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı.

WPK Merkez Komitesinin, bu denemenin neticesinden "büyük memnuniyet" duyduğu ifade edildi.

- Güney Kore ve ABD ve görüştü

Ses hızından 5 kat hızlı seyir sürati bulunan hipersonik füzelerin, şu anki füze önleme sistemleri tarafından durdurulmasının oldukça zor olduğu belirtiliyor.

Öte yandan bu füzelere "nükleer başlık monte edilmesi durumunda" Güney Kore ve Japonya’nın "güvenlik problemiyle" karşılaşabileceği öne sürüldü.

Yerel saatle dün 08.10’da, Güney Kore Genelkurmayı, Kuzey Kore'nin kuzeyinde bulunan Jagang’dan füze fırlatıldığını açıklamıştı.

Denemeyle ilgili Güney Kore ve ABD'nin Kuzey Kore Özel Temsilcileri telefonda görüş alışverişi gerçekleştirdi.

Japonya Savunma Bakanı Nobuo, "Balistik füze olduğu belirlenen unsurun Kuzey Kore'den Japon Denizi tarafına doğru fırlatıldığını" aktarmıştı.

2021’in Ekim ayında son denemesini yapan Kuzey Kore, bunun, denizaltıdan gönderilen yeni tip balistik bir füze olduğunu öne sürmüştü.

Yorumlar (0)