Kuzey Kore'den tedirgin eden "Ukrayna" hamlesi!

Rus devlet medyasının iddiasına göre, dünyanın en büyük 4. ordusuna sahip Kuzey Kore, Ukrayna ile savaşta olan Rusya'ya 100 bin asker teklif etti. Ayrıca Kuzey Kore'nin Donbas bölgesinin tekrar inşasına yardım etmek amacıyla bini aşkın işçi göndermeye de hazır olduğu açıklandı.

DÜNYA 08.08.2022, 14:59 08.08.2022, 16:26
Kuzey Kore'den tedirgin eden "Ukrayna" hamlesi!

Rus devlet medyasının iddiasına, Kuzey Kore Rusya'nın Ukrayna'yla olan savaşı kazanmasına destek vermek için Rusya’ya 100 bin "gönüllü" asker teklifinde bulundu.

“100 bin Kuzey Koreli, çatışmaya hazır”

Konuyla ilgili Rus askeri uzmanı Igor Korotchenko tarafından yapılan açıklamada, "100 bin Kuzey Koreli’nin gelip çatışmaya hazır olduğuna yönelik haberler var" sözlerini kullandı.

Korotchenko’nun, Kuzey Kore ordusunun karşı batarya savaşındaki deneyim zenginliğini" takdir ettiği aktarıldı. 

Bununla beraber askeri uzmanların aktardığına göre, ABD'nin Ukrayna'ya çok sayıda HIMARS (Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi) bağışlaması yönünde verdiği karardan sonra Rus ordusu için etkili bir karşı batarya savaşının artan bir önemi bulunuyor. Korotchenko, Rusya'nın Kuzey Kore güçlerini ve karşı batarya uzmanlığını memnuniyetle karşılaması gerektiğini dile getirdi.

“Kuzey Kore, Ukrayna’ya karşı savaşmak istiyorsa müsaade etmeliyiz”

Korotchenko, "Kuzey Kore, Ukrayna faşizmine karşı savaşma ile ilgili uluslararası görevini yerine getirmek istiyorsa onlara izin vermeliyiz" açıklamasını yaptı.

Dünyanın en büyük 4’üncü ordusu Kuzey Kore’de

Diğer yandan ABD merkezli Dış İlişkiler Konseyi verilerine göre, Kuzey Kore ordusu, 1,3 milyon personeliyle dünyanın 4’üncü büyük ordusuna sahip. Orduda 600 bin kişi yedek asker olarak görev alıyor. 

Ayrıca Güney Kore basınına göre Kuzey Kore, savaşın ardından Ukrayna'yı tekrar inşa etme konusunda Rusya'ya yardım etmek için işçi teklifinde de bulundu. 

Güney Kore’nin Rus kaynaklarına dayandırdığı iddiasında, Rusya'nın savaşı kazanması durumunda Kuzey Kore'nin Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas bölgesine bini aşkın işçi göndermeyi planladığını aktardı. Kuzey Koreli bir kaynak, "Savaşın bitmediğini göz önüne alarak hükümet, sahada durumu izlerken uygun bir süreçte işçi göndermeyi planlıyor" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)