Kuzey Kore'den sert eleştiri: Diplomasinin zehirli otu!

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, Kuzey Kore'ye en sert yaptırımların uygulanacağını duyuran ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu, 'Amerikan diplomasisinin zehirli otu' olarak tanımladı.

DÜNYA 23.08.2019, 08:38 23.08.2019, 08:40
Kuzey Kore'den sert eleştiri: Diplomasinin zehirli otu!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington Examiner'a yaptığı açıklamada, "Kin Jong-un ve Kuzey Koreli liderleri doğru olanın nükleersizleştirme olduğu konusunda ikna etmek için tarihin gördüğü en sert yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz." ifadesini kullanmıştı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, bu açıklamaya tepki göstererek Pompeo'nun 'absürd rüyasından uyanması gerektiğini' kaydetti. 

Pompeo'yu 'Amerikan diplomasisinin zehirli otu' olarak tanımlayan Ri, söz konusu ifadelerin iki ülke arasındaki nükleer görüşmelerin yeniden gündeme geldiği dönemde kullanılmasının 'kabul edilemez olduğunu' ifade etti. 

"Nükleersizleştirme için yalvarıyordu"

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, "Pompeo utanmaz bir adam. Kore'ye geldiğinde nükleersizleştirme için 'yalvarıyordu' ve Pyongyang'da Kim Jong-un ile tanıştığında ikili ilişkileri geliştirmişti." dedi.

Geçen nisan ayında Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun nükleer görüşmelerden çıkarılması talebinde bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, son olarak haziran ayında Kore sınırında bir araya gelerek müzakereleri tekrar başlatma kararı almıştı.

Yorumlar (0)