Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak açıklama!

Kuzey Koreli yetkililerden gelen açıklamada, "Birçok devletin itaatle ve boyun eğerek ABD ile uğraşıp zaman kaybettiği bu süreçte, ABD anakarası menzilindeyken füze atıp dünyayı sallayabilecek yalnızca biz varız" sözlerine yer verildi.

DÜNYA 09.02.2022, 17:57 09.02.2022, 18:05
Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak açıklama!

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, gerilimi tırmandıracak bir açıklama yaptı. 

“Füze atıp dünyayı bir tek biz sallarız”

Koreli yetkililerden gelen açıklamada, “Pek çok devletin itaat edip, boyun eğdiği ve ABD ile uğraşarak zaman kaybettiği bu süreçte, ABD anakarası menzilindeyken füzelerle dünyayı sallayabilecek yalnızca biz varız. Dünya genelinde 200’ü aşkın ülke var, fakat yalnızca birkaçında kıtalararası balistik füzeler, hipersonik füzeler ve hidrojen bombaları var" sözlerine yer verildi. Sert sözlerin yer aldığı açıklamada, yılbaşından beri yapılan füze testleri "olağanüstü başarılı" olarak değerlendirildi ve "savaş caydırıcılığının" kuvvetlendirildiği kaydedildi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ise Kuzey Kore'ye ilişkin düşmanca bir düşüncelerinin olmadığını söyledi ve tekrar diyalog çağrısı yaptı. Sözcü, Pyongyang hükümetini "uluslararası güvenlik, barış ve nükleer silahların yayılmasını engelleme rejimi için bir risk" olarak değerlendirdiklerini aktardı.

1 ay içinde 7 füze denemesi 

Ocak ayı başından beri Kuzey Kore, 7 defa hipersonik füze, seyir füzesi ve taktik güdümlü füze denemeleri yaptı. İlk başta 5 ve 11 Ocak'ta hipersonik füzeleri deneyen Kuzey Kore, 14 Ocak'ta ise demiryolu tabanlı füzeleri test etmeye ilişkin tatbikatın bir parçası niteliğinde 2 taktik güdümlü füze fırlattığını açıklamıştı. 17 Ocak tarihinde taktik güdümlü 2 füze ateşleyen Kuzey Kore, 25 Ocak tarihinde de seyir füzelerini denemişti. Kore, 28 Ocak günü ise taktik güdümlü 2 füzenin daha test edildiğini açıklarken, 30 Ocak'ta son olarak orta-uzun menzilli bir balistik füze olarak bilinen Hwasong-12'yi test etmişti.

Yorumlar (0)