Kuzey Kore'den ABD'ye 'balistik' tepki!

ABD'nin, Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerini görüşmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı yapması, Pyongyang yönetimi tarafından "provokasyon" olarak tanımlandı.

DÜNYA 12.12.2019, 17:23
Kuzey Kore'den ABD'ye 'balistik' tepki!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun BM'de yaptırım uygulanması çağrısının ardından, ABD'nin BMGK toplantısı yaptığı ve savunma silahlarını modernleştiren Kuzey Kore'ye karşı önlem alınmasını istediği anımsatıldı.

Bu durumun BM Sözleşmesi'ndeki "egemenliğe saygı ilkesi"nin açık bir ihlali olduğu belirtilen açıklamada, "Bu BMGK'nin sadece ABD'nin çıkarları için kullanılan siyasi bir araçtan fazlası olmadığını destekleyen bir kanıttır." denildi.

ABD'nin "sadece kendisinin kıtalararası balistik füze fırlatmaya yetkili olduğu ve Pyongyang'ın diğer ülkelerin yaptığı denemeleri bile yapmasına izni olmadığı" gibi bir iddiası bulunduğu kaydedildi.

"ABD'nin haydut doğasını gün yüzüne çıkıyor"

"Bu iddia ABD'nin haydut doğasını gün yüzüne çıkarıyor ve Washington yönetiminin Kuzey Kore'yi tamamen silahsızlandırmayı amaçladığını gösteriyor." denilen açıklamada, "Bu toplantıyı yaparak, ABD kendi aleyhine dönecek aptalca bir şey yaptı ve hangi yolu seçeceğimize kesin karar vermemize yardımcı oldu." ifadelerine yer verildi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine ilişkin "Provokatif eylemler daha iyi bir gelecek fırsatına kapıyı kapatma riski taşıyor." değerlendirmesi yapılmıştı.

Yorumlar (0)