Kuzey Kore, balistik füze denedi 

Japonya hükümeti, Kuzey Kore’nin balistik füze denediğini duyurdu. Füze 600 kilometre irtifada 300 kilometre boyunca seyretmeyi başardı.  

DÜNYA 27.02.2022, 08:27 27.02.2022, 17:36
Kuzey Kore, balistik füze denedi 

Hava, kara ve deniz sahalarını dışarıdan gelecek herhangi bir kişiye tamamen kapatan Kuzey Kore, kendi içinde nükleer füze geliştirmeye devam ediyor. 2021 senesinin son dönemlerinde her hafta düzenli olarak balistik füze atışı denemesi gerçekleştiren ülke, 2022 atışlarını hız kesmeden sürdürüyor. 

Japonya hükümeti atışı duyurdu 

Japonya hükümeti, Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi yaptığını duyurdu. Savunma Bakanı Kişi Nobuo, bir basın toplantısı düzenledi. Balistik füzenin Kuzey Kore’deki Pyonyang bölgesinde bulunan Sunan’dan yerel saatle 07.52 sularında ateşlendiği ve Japon Denizi’ne doğru gönderildiği belirtildi. 600 kilometre irtifada 300 kilometre boyunca seyreden füze, ulusal munhasır ekonomik bölge dışına düştü.  



Diplomatik protesto gönderildi 

Füze denemesi sonrasında Pyonyang yönetimine “diplomatik protesto” verildiğini belirten Nobuo, şunları kaydetti: “Kuzey Kore’nin füze denemelerini şiddetle kınıyoruz. Kendisi, bölgemizi ve dünyamızı tehdit ediyor. Kuzey Kore, operasyonel kabiliyetlerini hızla ve yok edici derecede geliştiriliyor. Uluslararası toplumlar Rusya’nın saldırılarına tepki vermekle meşgulken Kuzey Kore de boşluktan faydalanıyor. 

Bölgedeki gemilerde hasar tespiti yapılıyor 

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Japon Denizi’nde bulunan gemi ve bölgedeki uçaklarda hasar tespit çalışması başlatıldığını duyurdu. Japon haber ajansından aktarılan verilere göre Kuzey Kore, bu senenin başından bu yana 8 kez füze fırlattı. 

Yorumlar (0)