Kuzey Kore, ABD'li ismi "kuduz köpeğe" benzetti!

Kuzey Kore ajansı, ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı "sopayla dövülmesi gereken kuduz bir köpek" olarak nitelendirdi.

DÜNYA 15.11.2019, 13:06
Kuzey Kore, ABD'li ismi "kuduz köpeğe" benzetti!

Kuzey Kore, ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Joe Biden için eleştirilerine devam ederek, "sopayla dövülmesi gereken kuduz köpek" benzetmesinde bulundu. 

Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansında yer alan haberde, ülke yönetimine iftira atması sebebiyle eski Başkan Yardımcısı Biden'ın "sopayla ölene kadar dövülmesi gereken kuduz bir köpek" olduğu belirtildi. 

Söz konusu haberde, Biden'ın "bunama" belirtileri gösterdiği ifade edildi. 

Kuzey Kore, mayıs ayında liderleri Kim Jong Un'u eleştiren eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'a "düşük zekalı bir aptal" benzetmesiyle karşılık vermişti. 

Güney Kore'ye ültimatom verilmişti

Öte yandan, Yonhap'ta yer alan haberde, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı bölgesinde bulunan tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması amacıyla ültimatom verdiği kaydedildi.

Kuzey Kore tarafından yapılan açıklamada, Güney Kore'nin bu tesisleri yıkmaması durumunda Pyongyang yönetiminin yıkacağı bildirildi. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Kumgang Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılmasını istemiş, Güney Kore kendisine ait mülklere sahip çıkacağını ve Kuzey'in konuya ilişkin olası görüşme tekliflerini de kabul edeceğini açıklamıştı. 

Seul yönetimi, tatil beldesinde Güney Koreli bir turistin vurulmasının ardından 2008 yılında bölgeye yapılan turları iptal etmişti. Kumgang Dağı turları, iki taraf arasındaki iş birliğinin değerli bir sembolü olarak görülüyordu.

Yorumlar (0)