Kuveyt ve Bahreyn'de yeni vakalar!

İlk vakaların dün görüldüğü Kuveyt'te yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalananların sayısı 5'e, Bahreyn'de ise 2'ye yükseldi.

DÜNYA 25.02.2020, 07:05 25.02.2020, 07:13
Kuveyt ve Bahreyn'de yeni vakalar!

Kuveyt Sağlık Bakanlığı, Kuveyt genelinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalananların sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı.

Kuveyt Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İran'ın başkenti Tahran ile Kum'dan gelen iki yolcuda yeni tip koronavirüse (Covid-19) rastlandığı ve böylece Kuveyt'teki vaka sayısının 5'e çıktığı belirtildi.

İran'ın başkenti Tahran ile Kum'dan gelen ve Covid-19 teşhisi konulan iki yolcunun karantinaya alındığı bildirildi.

Kuveyt Sağlık Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, İran'ın Meşhed şehrinden gelen kişilere yapılan ilk test sonucuna göre 53 yaşındaki bir Kuveyt vatandaşı ile 61 yaşındaki bir Suudi Arabistan vatandaşının yanı sıra Kuveyt'te yaşayan 21 yaşındaki haymatlos (vatansız) bir kişide Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tespit edildiği kaydedilmişti.

Kuveyt, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ölümlerin yaşandığı İran'dan önceki gün yaklaşık 800 vatandaşını tahliye etmişti.

Bahreyn'de Covid-19 vakası 2'ye yükseldi

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, Bahreyn genelinde tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının 2'ye yükseldiğini duyurdu.

Bahreyn haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı, İran'dan gelen bir Bahreyn vatandaşında daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişinin Uluslararası Bahreyn Havaalanı'na gelişinin hemen akabinde gerekli tıbbi kontrollerden geçirildiği ve yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığının kesinleştiği bildirildi.

Bahreyn Sağlık Bakanlığı dün İran'dan dönen bir kişide virüsün tespit edildiğini duyurmuştu.

İran'da Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye yükselirken, koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı 47'ye ulaşmıştı.

Yorumlar (0)