Kurtarılan 3 kişi konuştu: 100 kişiydik!

Akdeniz'de yeni göçmen faciası endişesi yaşanıyor. Kurtarılan 3 göçmen, botta en az 100 kişi olduklarını söylediler.

DÜNYA 19.08.2019, 19:50
Kurtarılan 3 kişi konuştu: 100 kişiydik!

"Alarm Phone" isimli yardım kuruluşu konuya ilişkin açıklama yaptı: "Bir balıkçı, bize dün Libya açıklarında alabora olmuş bir bottan bahsetti. Balıkçı kendisinin 3 göçmeni sağ kurtardığını ve denizde çok sayıda cansız beden gördüğünü söyledi. Olaydan sağ kurtulanlar, botta 100'den fazla kişi olduğunu ifade etti."

"Alarm Phone" isimli yardım kuruluşu tarafından, Akdeniz'in Libya açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin alabora olmasıyla 100'den fazla kişinin ölmüş olabileceği açıklandı.

"Alarm Phone" isimli yardım kuruluşu düzensiz göçmenlere acil yardım ve destek ulaştırıyor. "Alarm Phone"un Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler bulunuyor:

"Akdeniz'de yeni bir deniz kazası mı? Bir balıkçı, bize dün Libya açıklarında alabora olmuş bir bottan bahsetti. Balıkçı kendisinin 3 göçmeni sağ kurtardığını ve denizde çok sayıda cansız beden gördüğünü söyledi. Olaydan sağ kurtulanlar, botta 100'den fazla kişi olduğunu ifade etti. Bu aşamada, bu bilgiyi doğrulayamıyoruz ancak başka bir kitlesel trajedi yaşanmış olmasından endişe ediyoruz." 

IOM (Uluslararası Göç Örgütü) verilerine göre, Akdeniz’in Libya, Malta ve İtalya üçgenini kapsayan orta kesiminde, 1 Ocak 2019 tarihinden 15 Ağustos 2019 tarihine kadar 578 göçmen, umuda yolculuk sırasında denizde yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)