Kuraklık ülkeyi vurdu: 2,2 milyon euroluk destek paketi açıklandı

İspanya'da hükümeti, 2022 yılının ortalarında başlayan ve uzmanlar tarafından uzun sürmesi beklenen kuraklık sorununa yönelik mücadele kapsamında 2,2 milyar euroluk destek paketi oluşturma kararı aldı.

DÜNYA 12.05.2023, 10:30 14.05.2023, 09:54
Kuraklık ülkeyi vurdu: 2,2 milyon euroluk destek paketi açıklandı

Kuraklık sorunu çerçevesinde olağanüstü şekilde toplantı gerçekleştiren Bakanlar Kurulu, 636 milyon eurosu direkt hayvancılık ve tarım alanlarına aktarılacak biçimde toplamda 2 milyar 190 milyon euroluk destek paketinin kuraklık için kullanılması yönünde karar aldı.

“Sıkı önlemler almalıyız”

Hükümet, söz konusu desteğin, 5 milyon eurosunun da arıcılık, 276,7 milyon avrosunun tarım ve 355 milyon euronun hayvancılık sektörüne sağlanacağını açıkladı.

Tarım Bakanı Luis Planas ve Ekolojik Geçiş Bakanı Teresa Ribera, yeni su kaynaklarının bulunması, sulama yöntemlerinin düzenlenmesi ve şehir suyunun yeni dönüşümünün iki katına yükseltilmesi adına altyapı faaliyetlerine 1,4 milyar euro ayıracaklarını ifade etti.

Son 1 sene içerisinde yüzde 40 kadar düşüş gösteren yağış miktarının etkisiyle yükselen kuraklık sorununa karşın suyu iyi bir biçimde idare etmeleri gerektiğine işaret eden Ribera, "İspanya kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalmaya alışık. Ancak iklim değişikliği için daha sıkı önlemlerle hazırlıklı durmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)