Kuraklık sebebiyle 200 bin kişi günde yalnızca bir öğün yemek tüketebiliyor 

Doğu Afrika ülkelerinden olan Kenya’da yaşanan kuraklık sebebiyle 200 bin kişi gün içinde yalnızca bir öğün yemek tüketebiliyor. Ülke, kıtlığın yanı sıra çekirge istilasıyla da baş ediyor. 

DÜNYA 04.10.2021, 11:18 04.10.2021, 17:59
Kuraklık sebebiyle 200 bin kişi günde yalnızca bir öğün yemek tüketebiliyor 

Kenya Meteoroloji Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre kuraklık sebebiyle ülkenin doğu ve kuzey bölgelerinde pek çok insan açlık çekiyor. Ülkede ortalama 200 bin kişi, su ve gıda bulmakta zorluk çekmeleri sebebiyle günde yalnızca bir öğün yemek yiyebiliyor. Yetersiz beslenme sebebiyle 9 bin kişinin acil tedaviye ihtiyacının olduğu belirtilen açıklamada kuraklık ve susuzluğun hayvanları da etkilediği ve pek çok kişinin geçim kaynağı olan hayvancılığın neredeyse son bulmak üzere olduğu bildirildi. 



Kuraklık, aralık ayına kadar devam edecek 

Açıklamaya göre ülkedeki kuraklık, aralık ayına kadar devam edecek. Özellikle Isiolo, Garissa, Wajir, Marsabit, Mandera, Kwale, Lamu, Kilifi, Tana River ve Mombasa eyaletlerinde sıcak ve kuru hava, koşulları büyük oranda etkiliyor. Hatta öyle ki ülkedeki 20 eyalet, “felaket bölgesi” ilan edilmiş durumda. 



2,1 milyon kişinin açlıkla karşı karşıya olduğu ülkede 500 binden fazla çocuk da kötü beslenme sebebiyle sağlık sorunları yaşıyor. Kuraklığın ve açlığın yanı sıra son yıllardaki en büyük çekirge istilasıyla karşı karşıya olan Kenya’da yetersiz yağış sebebiyle krizin daha da büyümesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)