Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar sürüyor

İsveç'in Karlskrona şehrine bağlı Ronneby ilçesinin farklı noktalarında, içerisine ve üzerine hakaretler yazılmış üç Kur'an-ı Kerim bulundu.

DÜNYA 02.02.2023, 01:33
Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar sürüyor

İsveç basınında yer bulan habere göre, üzerine ölüm tehditleri yazılan Kur'an-ı Kerim'in bir durakta, diğerlerinin ise kamuya açık noktalarda bulunduğu kaydedildi.

Ronneby İslam Derneği mensubu Gudlaug Hilmarsdottir, hadiseye son derece üzüldüklerini ve İslam dininin kutsal kitabının yaşamdaki rehberleri olduğunu dile getirdi.

Ronneby'de 2020 senesinde Müslümanların mescit yaptıkları binanın önüne domuz pastırması ve ateşe verilmiş Kur'an-ı Kerim sayfaları bırakılmıştı.

Güvenlik güçlerinin hadiseye ilişkin 'nefret suçu' tahkikatı başlatıldığını açıklamasına karşın failler bir türlü yakalanamamıştı.



Danimarka ve İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in ateşe verilmesi

İsveç'in başkenti Stockholm'de geçtiğimiz 21 Ocak tarihinde Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi'nin lideri Rasmus Paludan, ülkemizin Stockholm Büyükelçiliğinin önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermiş, kalabalık bir polis koruması altında gerçekleştirilen eylem esnasında Paludan'ın yanına hiç kimsenin yaklaşmasına müsaade edilmemişti.

Hükümetin Kur'an-ı Kerim ateşe verilmesi için Paludan'a müsaade etmesine, ülkemiz başta olmak kaydıyla çok sayıda ülke tarafından sert tepki gösterilmişti.

Paludan, 27 Ocak tarihinde de Danimarka'da cami karşısında ve ülkemizin Kopenhag Büyükelçiliğinin önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.



Hollanda'da Kur'an-ı Kerim yırtılmıştı

Hollanda'da da aşırı sağcı PEGIDA (Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) adlı hareketin lideri Edwin Wagensveld, Lahey şehrinde tek başına gerçekleştirdiği eylemde Kur'an-ı Kerim'i yırtmıştı.

Ülkemiz ve çok sayıda ülkede Danimarka, Hollanda ve İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılar protesto edilmişti.

Yorumlar (0)