Kur'an'dan 26 ayetin çıkarılması talebi, Bangladeş'te protesto edildi

Şiddete teşvik ettiği iddiasıyla Kur'an-ı Kerim'den 26 ayetin çıkarılmasını talep eden Waseem Rizv, protesto edildi.

DÜNYA 16.03.2021, 17:16 17.03.2021, 13:08
Kur'an'dan 26 ayetin çıkarılması talebi, Bangladeş'te protesto edildi

Şiddeti teşvik ettiği iddiasıyla Kur’an-ı Kerim’den 26 ayetin çıkarılması için Yüksek Mahkemeye başvuran Şii Merkez Kurulu Vakfı eski Başkanı Waseem Rizv, Bangladeş’te protesto edildi.

Yüksek Mahkemeye başvurmuştu

Şii Merkez Kurulu Vakfı eski Başkanı ve aynı zamanda Bollywood filmlerinin yapımcılarından biri olan Waseem Rizv, daha önce Yüksek Mahkeme’ye başvurarak, şiddeti teşvik ettiği iddiasıyla Kur’an-ı Kerim’den 26 ayetin çıkarılmasını talep etmişti.

Bu talebin büyük tepkiye yol açtığı Bangladeş’te, dini açıdan ülkenin en büyük partisi olan Cemaat-i İslam üyeleri protesto gösterileri düzenlendi. Dakka’nın Motijheel bölgesinde toplanan parti üyeleri, Waseem Rizv’i protesto etti.

Bu talebe karşılık Hindistan Yüksek Mahkemesi’ne talebin reddedilmesi için protestolar sırasında çağrıda bulunan grup üyeleri, Rizv’inin bu talebinin milyarlarca Müslüman’ın duygularını incittiğini belirtti. Protestolarda açıklamalarda bulunan Cemaat-i İslam lideri Dr. Shafiqur Rahman, 26 ayet bir yana, hiç kimse Kur’an-ı Kerim’in tek bir harfini bile değiştiremez, kimsenin öyle bir yetkisi yok şeklinde sözler kullandı.

Yorumlar (0)