Küffar küfreder de Firavun durur mu?

Darbeci Sisi'ye yakınlığı ile bilinen El-Ezher'in eski İmam Yardımcısı Abbas Shuman, Ayasofya kararının İslam ile örtüşmediğini savundu.

DÜNYA 12.07.2020, 12:40
Küffar küfreder de Firavun durur mu?

Ayasofya'nın 86 yıllık müze statüsünün iptal edilerek cami hüviyetine kavuşmasıyla birlikte dünya ülkelerinin de gündemi Ayasofya oldu.

Unesco (BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü), AB, ABD, Yunanistan, Rusya, Almanya, Fransa ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminden gelen tepkilere dolaylı olarak Mısır'ın Firavun yönetiminden de geldi.

Sisi emretmezse yapamaz

Mısır'ın ilk ve tek seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi alçak bir darbe ile deviren Abdülfettah Sisi'nin emrinden dışarı çıkmayan El-Ezher'in eski İmam Yardımcısı Abbas Shuman, Ayasofya'nın cami yapılmasının İslam ile örtüşmediğini ileri sürdü.

Sisi talimatıyla açıklama yaptığına kesin inanılan El-Ezher'in eski İmam Yardımcısı Abbas Shuman, fetva niteliğindeki sözlerinde İstanbul fethinin nişanesi olan Ayasofya'nın ibadete açılmasını "İslami öğretiler ile çelişiyor" sözleriyle reddetti.

Abbas Shuman, İslam dininin farklı dinlerin ibadet yerlerine saygı duyduğunu ve İslam’da caminin kiliseye dönüştürülmesine izin verilmediği gibi kilisenin de camiye dönüştürülmesine izin verilmediğini söyledi.

Yorumlar (0)