Kudüs’te dev yangın: Binlerce dönüm arazi kül oldu

Kudüs’te sabah ormanlık alanlarda çıkan yangında 2 bin 650 dönümlük arazi küle döndü.

DÜNYA 10.06.2021, 09:35 10.06.2021, 17:24
Kudüs’te dev yangın: Binlerce dönüm arazi kül oldu

Kudüs’te sabah saatlerinde ormanlık alanda meydana gelen yangın neticesinde 2 bin 650 dönümlük arazi kül oldu, Kudüs ve Tel Aviv arasındaki oto yollar ise trafiğe kapatıldı.

Sabah saatlerinde Kudüs’te başlayan yangınlar yetkilileri harekete geçirdi.

İtfaiye yetkililerince gerçekleştirilen açıklamada Kudüs’ün çevresinde bulunan Abu Gosh ve Neve Ilan bölgelerinde gerçekleşen yangının sebebinin bilinmediği ifade edildi. İsrail’in başkenti Tel Aviv’i Kudüs’e bağlayan iki yolun trafiğe kapatıldığı ifade edildi.

Yangının büyümesi sonrası Kudüs’te bulunan pek çok ormanlık alana sıçradığını kaydeden yetkililer, öğleden sonra en az 10 yangın söndürme uçağı, 29 itfaiye ekibi ve 2 helikopterin yangını söndürmek amacıyla müdahale ettiğini paylaştı.

Vatandaşlara uyarı: Sokağa çıkmayın

Gerçekleşen yangın Kudüs’te pek çok bölgeyi yoğun bir duman tabakası altında bırakırken, İsrail Çevre Koruma Bakanlığı’nca yapılmış olan açıklamada akciğer ve kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin, hamile kadınların ve çocukların evlerinde bulunmamaları ve eğer zorunlu değilse dışarıya çıkmamaları yönünde tavsiyede bulunuldu. Bununla birlikte nüfusun geri kalanının ise açkı havaya çıkmaya yönelik aktivitelerini kısıtlandırması ve pencereleri kullanmayarak klimalarını açması tavsiye verildi. Kudüs’ü ve çevresini harekete geçiren yangına ilişkin yetkililer tarafından başlatılmış olan soruşturma sürerken, ilk tespitlere göre yangında 2 bin 650 dönüm arazinin kül olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)