Kudüs'te "Yunus Emre Ruhu" konseri müzikseverlerle buluştu

İşgal altında bulunan Doğu Kudüs şehrindeki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından Filistinli sanatseverler için “Yunus Emre Ruhu” konseri gerçekleştirildi.

DÜNYA 18.11.2022, 09:47 18.11.2022, 16:36
Kudüs'te "Yunus Emre Ruhu" konseri müzikseverlerle buluştu

Kanun sanatçısı ve Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Reha Ermumcu’nun yanı sıra farklı enstrümanlar kullanan 10 Kudüslü müzisyenin sahneye çıktığı konserde, Yunus Emre’nin en beğenilen eserleri ile klasik Arap müziğinden eserler seslendirildi.

Yunus Emre'nin "hoşgörü mesajı" aktarıldı

Etkinliğe, Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer ile Türk, Filistin ve farklı ülkelerden müzikseverler katıldı.

Ermumcu, konuya ilişkin açıklamasında Yunus Emre'nin, vefatının 700’üncü yılında dünyada ve Türkiye’de çeşitli programlarla anıldığını aktardı.

Kudüs’ün içinde olduğu özel şartlar sebebiyle konseri birkaç defa ertelemek zorunda kaldıktan sonra bugün yapabildiklerini söyleyen Ermumcu, “Bu konserle, Yunus Emre Enstitüsünün isim babası Yunus Emre’yi tanıtmayı amaçladık ve ilahilerini icra ettik. Yunus Emre’nin, farklılıklara hoşgörü, saygı,ve ‘yaratılanı yaratandan ötürü sevmek’ gibi mesajlarını Filistinli ve Kudüslülere aktardık.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)