"Küçük İngiltere Brexit'i istiyor, 'Birleşik Krallık' istemiyor"

AB ile İngiliz parlamentosunun vardığı yeni Brexit anlaşması sokaklarda tepkiyle karşılandı. Londra'da yaklaşık 1 milyon kişi, yeni referandum için sokaklara döküldü.

DÜNYA 19.10.2019, 21:13 19.10.2019, 22:16
"Küçük İngiltere Brexit'i istiyor, 'Birleşik Krallık' istemiyor"

Brexit konusunda yeni referanduma gidilmesini isteyen "Halkın oyu" grubunun da yer aldığı gösteride, yaklaşık 1 milyon kişi Hyde Park'tan İngiliz parlamentosu önüne yürüdü. 

Başbakan Boris Johnson'ın AB ile vardığı yeni Brexit anlaşmasına karşı slogan atan eylemciler, Johnson ve Brexit karşıtı döviz ve pankartlar taşıdı. 

Parlamento önünde bulunan Brexit yanlısı küçük bir grup ile Brexit karşıtı eylemciler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Soyadlarının kullanılmasını istemeyen göstericiler, Brexit ile ilgili görüşlerini aktardı. 

"Birleşik Krallık ise AB'den ayrılmayı istemiyor"

Jeremy isimli gösterici, İngiltere'nin AB'den ayrılmak istediğini ve Birleşik Krallık'ın diğer unsurlarını da peşinden sürüklediğinibelirterek, "Küçük İngiltere AB'den ayrılmak istiyor. Birleşik Krallık ise AB'den ayrılmayı istemiyor. Biz hepimiz burada Birleşik Krallık'ın diğer unsurlarını olduğu kadar biraz aklı olan ve AB'de kalmak isteyen az sayıdaki İngiliz'i de desteklemek için bulunuyoruz. Ben de o İngilizlerden biriyim." ifadesini kullandı.

"İngiltere, Avrupa'nın parçasıdır"

Neil adlı üniversite öğretim üyesi gösterici de "Burada İngiliz parlamentosundaki milletvekillerinin Brexit'i ve İngiltere'nin Avrupa'nın parçası olduğu gerçeğini bir kez daha düşünmesini sağlamak için bulunuyorum." değerlendirmesini yaptı.

"Brexit'in her şekli utanç verici"

Brexit konusunda yeni bir referandumun gerekli olduğunu belirten 48 yaşındaki gazeteci Nick de "Bu gösterilere 3. kez katılıyorum. Brexit anlaşması konusunda son kararın halka verilmesinden yanayım. Boris Johnson'ın bu ülkeye yapmaya çalıştığı şey ve parlamentoda olup bitenler konusunda şoke olmuş durumdayım. Brexit'in her şekli utanç verici." diye konuştu.

"2016 referandumundan bu yana ekonomi bozuldu"

İtalyan asıllı İngiliz iş adamı Dairo ise "2016 referandumundan bu yana ekonomi bozuldu. Bu korku tacirliği değil, bir gerçek ama Brexit yandaşları bunu görmek istemiyor. Yatırımın gelmediğini, istihdamın gerilediğini duymak istemiyorlar. Referandumdan beri buradaki hiç kimsenin hayatı daha iyiye gitmedi." dedi.

Yorumlar (0)