Kriz yaratacak gelişme! İran el koyduğunu duyurdu

İran, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait (BAE) bir gemiye el koyduklarını duyurdu. 

DÜNYA 20.08.2020, 16:25 20.08.2020, 16:31
Kriz yaratacak gelişme! İran el koyduğunu duyurdu

İran ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki gerginlik artıyor.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasında kriz yaratacak bir gelişme yaşandı. 

Söz konusu açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait (BAE) bir geminin İran karasularına girdiği, bu nedenle söz konusu gemiye el konulduğu ve mürettebatın gözaltına alındığı bildirildi. 

İran Dışişleri Bakanlığı, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) sahil güvenlik ekiplerinin İran teknelerine ateş açtığını ve olay sonucu iki İranlı balıkçının hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Konuya ilişkin yeni bir açıklamada bulunan bakanlık, söz konusu olayın sorumlusunun Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümeti olduğunu, tekneler ile tutuklanan balıkçıların hemen serbest bırakılması ve hayatını kaybeden kişilerin cenazelerinin teslim edilmesi gerektiğini kaydetti. Açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümetinin tazminat vereceği ifade edildi. 

Açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait (BAE) geminin İran karasularına yasadışı olarak girdiğine dikkat çekilerek, İran'ın bundan sonra kendisine yönelik herhangi bir tacizi asla kabul etmeyeceği ve gerekli tüm önlemleri alacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)